Nieuws

MoneyTap applicatie van SBI Ripple Asia gelanceerd in Japan

MoneyTap is een op de blockchain gebaseerde applicatie die geldoverdrachten door middel van de blockchain mogelijk maakt. De op de consument gerichte applicatie die door SBI Holdings en Ripple is gemaakt is nu officieel gelanceerd.

Geldtransfers in real time

In een tweet van Ripple wordt de lancering van de applicatie aangekondigd. Hiernaast is er een nieuwe website voor het product geïntroduceerd. Volgens de website kan de applicatie bank-naar-bank geldtransfers in real time uitvoeren door gebruik te maken van Ripple’s xCurrent betalingsproduct.

Telefoonnummer of QR-code

De applicatie is beschikbaar op zowel iOS als Android en maakt het voor gebruikers mogelijk om geld te sturen met alleen maar een telefoonnummer of QR-code. Voor de beveiliging gebruikt het de biometrische inlogfuncties, zoals het scannen van vingerafdrukken op de smartphones.

Kosteloze betalingen

Momenteel zijn er 3 Japanse banken aangesloten bij de service: SBI Sumishin Net Bank, Suraga Bank en Resona Bank. Betalingen via de applicatie worden kosteloos verwerkt en kunnen in de Japanse Yen of een andere valuta worden verzonden.

Ministerie van Financiën

In september kondigdt SBI Ripple Asia heeft al aan dat het de registratie bij het Japanse ministerie van Financiën als een erkende agent voor het afhandelen van elektronische betalingen had voltooid. Dit was de laatste vereiste voordat de app kon worden gelanceerd. In de Japan moet elke entiteit die elektronische betalingen met behulp van bank-API’s wil afhandelen worden geregistreerd bij lokale financiële bureaus. Deze regel is vanaf 1 juni dit jaar van kracht geworden. Het xCurrent-netwerk van Ripple is gebaseerd op de blockchain en recentelijk heeft het netwerk steeds meer ingangen bij banken gevonden die willen blijven concurreren naarmate het aanbod van concurrerende betaalmiddelen zich uitbreidt. Zo lanceerde de bank Santander afgelopen april ook een betaalapp die gebruik maakt van Ripple’s xCurrent.