Stablecoins
Persbericht

Nederlands stablecoin project dat inflatie bestrijdt staat op het punt gelanceerd te worden

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


Het Nederlandse cryptobedrijf DUCATA heeft een baanbrekend protocol ontwikkeld voor een nieuwe generatie stablecoin, genaamd DUCA. DUCA biedt een stabiel alternatief voor fiatvaluta’s met een volledig autonome, on-chain en gedecentraliseerde valuta die koopkracht behoudt en yield genereert voor zijn houders. De ontwikkeling van het protocol begon meer dan 5 jaar geleden en bevindt zich nu in de laatste testfase, klaar voor lancering in juli van dit jaar. Terwijl DUCATA zich voorbereidt op de lancering die gepland staat voor 10 juli, kun je deelnemen aan de pre-sale en profiteren van 30% korting.

De Dalende Waarde van Spaargeld en de Grenzen van Traditionele Systemen

In het licht van inflatie kan je niet meer rekenen op traditionele spaarrekeningen. Rentes zijn niet hoog genoeg om stijgende kosten van levensonderhoud te behouden, waardoor spaargeld in waarde daalt na verloop van tijd. Consumenten staan voor een dilemma: investeren in risicovollere activa om inflatie te compenseren of toezien hoe hun koopkracht afneemt. Bovendien opereren huidige financiële systemen vaak in silo’s, waardoor het moeilijk is voor individuen om toegang te krijgen tot alternatieve financiële oplossingen. Lokale systemen kunnen mensen beperken, waardoor ze geen gebruik kunnen maken van mogelijk meer stabiele opties. Dit gebrek aan flexibiliteit beperkt financiële vrijheid en stelt mensen bloot aan de volledige druk van inflatie.

Programmatic Money als Oplossing: DUCA

Dit is precies de uitdaging die DUCATA aangaat. Het Nederlandse bedrijf heeft als doel een oplossing te bieden niet alleen voor landen met hyperinflatie, maar voor iedereen die op zoek is naar een veiligere en stabielere financiële toekomst. DUCATA’s kernaanbod is DUCA, een gedecentraliseerde stabiele munteenheid die is ontworpen om zijn waarde in de loop van de tijd te behouden. In tegenstelling tot traditionele stabiele munten die gekoppeld zijn aan een specifieke fiatvaluta, vertegenwoordigt DUCA Programmatic Money. DUCA is ontworpen om koopkracht te behouden, terwijl er duurzame yield wordt gegenereerd, zonder dat de houder de tokens hoeft te staken of vast te zetten. Alle DUCA-houders ontvangen de yield op gelijke voet en zonder de noodzaak om fondsen te vergrendelen om zo laagdrempelig mogelijk te blijven, in lijn met de sociale missie van DUCATA om de toegankelijkheid van een stable value asset voor iedereen te verbeteren.

Dus, hoe bereikt DUCA stabiliteit?

Programmatic Money werkt volledig autonoom op basis van vooraf gedefinieerde regels en past zich aan aan marktdynamiek zonder menselijke tussenkomst. Het protocol balanceert vraag en aanbod, waarbij de continue stabiliteit van de digitale valuta wordt gegarandeerd. Onder dit protocol wordt de waarde van DUCA maandelijks aangepast op basis van FOREX-gegevens van belangrijke valuta’s, waardoor flexibele waardering zonder vaste koppeling en een gezonde scheiding van het bestaande financiële systeem wordt geboden.

Centraal in de revolutionaire aanpak van DUCATA staan de zorgvuldig ontwikkelde stabilisatiemechanismen, fijn afgestemd door jaren van ontwerp, ontwikkeling en auditing. Door gebruik te maken van een systeem van over-collateralization en een unieke triple-token economie met DUCA, DCM, en LPD tokens, zorgt DUCA voor de continue afstemming van marktvraag en -aanbod. Terwijl het protocol autonoom werkt, genereert het kosten en beloningen die worden omgezet in DUCA Yield, waardoor duurzame autonome opbrengsten ontstaan voor alle DUCA-houders. In tegenstelling tot gecentraliseerde stabiele munten zoals USDT en USDC, is het DUCA-protocol volledig gedecentraliseerd, censuurbestendig en beschermd tegen gecentraliseerde besluitvormers, waardoor de eerste crypto-native stabiele waarde asset wordt gecreëerd.

Ducata’s Veerkrachtig Systeem voor Betrouwbare Werking Onder Alle Marktcondities. Bron: Ducata

Een Baanbrekende Aanpak met een Serieuze Achtergrond

Ducata positioneert zichzelf als een serieuze speler in de cryptowereld, ondersteund door verschillende maatregelen. Om de betrouwbaarheid en efficiëntie van het protocol te optimaliseren, heeft DUCATA strategische partnerschappen gevormd met gerenommeerde bedrijven uit de technologie- en financiële sectoren. Deze partnerschappen omvatten Gelato voor automatisering, Hexens voor grondige beveiligingsaudits, en Balancer voor het bieden van efficiënte liquiditeitspools. Ducata vraagt momenteel een Virtual Financial Assets (VFA) licentie aan, ook bekend als een MiCA licentie, bij de Malta Financial Services Authority (MFSA). Het aanvraagproces, dat in mei is gestart, wordt naar verwachting afgerond tegen de zomer van 2024. Zelfs in de voorlopige fase toont DUCATA ijver en houdt zich strikt aan toepasselijke regelgeving. Dit omvat KYC-procedures voor investeerders tijdens de pre-sale en een land-specifieke wachtlijst. Daarnaast heeft Ducata zijn eigen hoofd van de juridische afdeling om te zorgen voor naleving van alle relevante richtlijnen.

Het Bouwen van een Toekomst met Financiële Empowerment

De visie van Ducata reikt verder dan bescherming tegen inflatie. Het bedrijf streeft naar een toekomst waarin iedereen toegang heeft tot een stabiele valuta en betrouwbare financiële infrastructuur. Deze overtuiging is gebaseerd op het idee dat financiële stabiliteit een fundamenteel mensenrecht is. Het project bevindt zich momenteel in de pre-sale fase, waardoor geïnteresseerde investeerders DCM-tokens kunnen verwerven vóór de officiële lancering van het DUCA Reflexivity Protocol. De pre-sale is verdeeld in 14 fasen, variërend in prijs en tokenbeschikbaarheid. De pre-sale bevindt zich momenteel in fase 9 en de lancering van het protocol staat gepland voor 10 Juli. Als je er snel bij bent kan je dus nog profiteren van de huidige 30% korting in de pre-sale!

Leer meer over Ducata: Website | X | Telegram | Discord


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.