Nieuws, Regulatie Nieuws

Nieuws, Regulatie Nieuws

Nederlandse Bank: Crypto bedrijven worden in 2020 gereguleerd

De Nederlandse centrale bank maakt vandaag bekend dat het cryptocurrency gerelateerde bedrijven vanaf 10 januari 202 gaat reguleren.


Bedrijven moeten zich registreren bij De Nederlandsche Bank

Reuters meldt vandaag, 3 september, dat De Nederlandsche Bank aan heeft gegeven dat Nederlandse bedrijven in de cryptocurrency sector zich moeten registreren bij de instelling als ze willen blijven bestaan.

De officiële verklaring van de centrale bank luidt als volgt:

“Concreet moeten bedrijven die diensten aanbieden voor de uitwisseling tussen crypto’s en regulier geld en aanbieders van cryptowallets zich registreren bij De Nederlandsche Bank.”


Crypto regulatie in Nederland

Eerder kwam er al naar buiten dat verschillende Nederlandse ministers er op aandrongen dat cryptocurrencies werden gereguleerd. Volgens de ministers is de regulering noodzakelijk om het witwassen van geld tegen te gaan.

In januari ontving de Nederlandse minister van Financiën, genaamd Wopke Hoekstra, officieel advies van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank dat een vergunningensysteem moet worden ingevoerd voor het aanbieden van cryptocurrency gerelateerde diensten.

Nederland erkent cryptocurrencies niet als wettig betaalmiddel, hoewel een Nederlandse rechter in 2018 oordeelde dat Bitcoin een legitieme ‘overdraagbare waarde’ is als er een boete betaald moet worden.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten