Nieuws, Trending

Nieuw Cryptojacking Trojan gevonden door ESET

Het antivirus bedrijf ESET heeft een nieuwe trojan gevonden in de Latijns-Amerikaanse regio. De kwaadaardige software richt zich op het stelen van cryptocurrencies van slachtoffers. De kwaadaardige software wordt verspreidt via nep pop-up vensters die de gebruiker misleiden om persoonlijke informatie in te voeren. Wanneer gebruikers dit vervolgens doen, krijgt de software toegang tot financiële rekeningen, zowel in fiat als in crypto.


Bitcoin steeds meer geaccepteerd

In de Latijns- en Zuid-Amerikaanse regio wordt de Bitcoin en andere cryptocurrencies steeds meer geaccepteerd. De Bitcoin wordt gezien als een relatief veilige investering tegenover hun fiat-valuta’s. Het nadeel van dit is echter dat er steeds meer potentiële slachtoffers zijn. Het risico dat hackers nieuwe gebruikers kunnen misleiden wordt hierdoor helaas steeds hoger.

Slachtoffers van dit virus kunnen hierdoor mogelijk al hun crypto’s verliezen. Dit vanwege het feit dat de kwaadaardige software Bitcoin-overdrachten kunnen kapen. Ook kan het klembord van de slachtoffers worden overgenomen. Dit stelt de hackers in staat om bijvoorbeeld Bitcoin-adressen te vervangen door hun eigen adressen. Wanneer een transactie dan voltooid wordt, gaat de Bitcoin onopgemerkt naar de rekening van de hacker, in plaats van waar hij eigenlijk naartoe zou moeten gaan.


Crypto-malware op komst

Het komt de laatste tijd helaas steeds vaker voor dat er kwaadaardige software en malware wordt gevonden. Ook worden er regelmatig crypto-mining scripts gevonden op websites. Hierdoor worden er kwaadaardige acties uitgevoerd op de PC van het slachtoffer, vaak zonder dat zij hiervan bewust zijn. Pas dus goed op.