Nieuws, Trending

Nieuwe Crypto Crash of gezonde terugval?

Na periode van grote stijgingen zien we vandaag helaas weer een heftige daling voor alle cryptocurrencies. Is dit gewoon een gezonde terugval, of is dat een nieuwe crypto crash? Hieronder lees je een analyse van de koersdaling.

Bitcoin koers daalt bijna 6% op 25 april 2018

De Bitcoin heeft deze week na een lange tijd eindelijk weer een positieve piek bereikt van $9700. Elke crypto investeerder zag het weer positief in. Toch zien we vandaag ineens een heftige koersdaling. Zoals weergegeven in de onderstaande grafiek. Hier is te zien dat de Bitcoin koers meer dan 500 dollar is gedaald wat neer komt op bijna 6%. Koersdaling Bitcoin

Ook altcoins hebben het zwaar

Niet alleen Bitcoin is getroffen door de plotselinge koers daling, ook altcoins hebben het zwaar. Een van de zwaar getroffen, grote coins is Ethereum. Deze heeft vandaag een daling meegemaakt van 91 dollar. Dit komt neer op een procentuele daling van maar liefst 13%. Ethereum koers daling Ook andere bekende cryptocoins zoals: Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash zijn zwaar getroffen. Gemiddeld zien we ook bij deze crypto’s een daling van zo’n 13%. De enige crypto die het goed doet in de top 10 is EOS. Deze ziet een kleine koersstijging van zo’n 1%.

Ook de Marketcap krijgt klappen

Niet alleen de top 10 crypto’s zien vandaag een flinke koersdaling. Eigenlijk de gehele cryptomarkt is in prijs gezakt. Hieronder is een grafiek te zien van de waarde van alle cryptocoins bij elkaar. Hierin is te zien dat de hoogste waarde vandaag ongeveer $430 miljard was. Op dit moment is de waarde van de cryptomarkt gedaald tot $385 miljard. Dit is een daling van ongeveer 10.5%. In dit opzicht houdt de bitcoin koers dus nog aardig stand. waarde cryptomarkt

Een nieuwe Crypto Crash of een gezonde terugval?

Ondanks dat de crypto markt vandaag een flinke klap heeft gehad, verwachten wij dat deze prijsdaling niet aanhoudt en de markt er wel weer bovenop komt. Veel crypto experts schrijven dat er pas rede voor paniek is als de Bitcoin koers voor een langere periode onder een waarde van $8500 komt. Dit zijn uitspraken die gedaan worden uit analyses die gebruik maken van het zogenaamde fibonacci model. Wij en veel andere crypto experts met ons denken dus dat de prijsdaling van vandaag niet door blijft zetten en dat deze daling dus een gezonde terugval is.

Hoeveel is de Bitcoin waard aan het eind van de week?

Naar verwachting is de Bitcoin waarde aan het eind van de week weer rond het punt voor de daling. Dit is dus een waarde van ongeveer $9500.