Nieuws, Trending

Nieuwe malware kan crypto-adressen verwisselenNieuwe malware dat zich via het bekende torrent netwerk The Pirate Bay (TPB) verspreid is in staat om webpagina’s te manipuleren. Hierdoor kan het Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) adressen verwisselen.


Gericht op Google

Nadat de malware is onderzocht door onderzoeker Lawrens Abrams, bleek dat de malware oorspronkelijk was gericht op Google. Zo bleek dat de code erg overeen kwam op een ad-injector. Toch voert de malware meerdere acties uit.


Filmbestand

De malware wordt momenteel verspreid als filmbestand op TBP. Het lijkt er op dit moment op dat alleen de film “The Girl in the Spider’s Web” de schadelijke malware bevat. Pas hier dus mee op.De werking van de malware

De malware kan dus naast het manipuleren van advertenties voor de gebruikers ook cryptocurrency-wallet-adressen verwisselen. Wanneer de malware wordt opgestart op Windows computers en een bepaalde functie uitvoeren, worden de wallet-adressen van de gebruiker en de hacker verwisseld. Op deze manier blijft de hacker ongezien.


Hack valt niet op

Het is lastig om achter de hack te komen. Dit omdat een cryptocurrency-wallet eigenlijk een langs reeds willekeurige tekens is. Hierdoor valt de hack bij de meeste gebruikers niet direct op.