Nieuws, Trending

Nieuwe telefoons als crypto-wallet gebruiken? Dit kan nu

Parity Technologies, het bedrijf achter Parity Signer, heeft een nieuwe versie van de software uitgebracht. Met Parity Signer kunnen gebruikers hun telefoon als cold storage crypto-wallet instellen. De update maakt het mogelijk om oudere modellen smartphones te gebruiken.


Versie 3.0

De bèta van versie 3.0, de nieuwe softwareversie, is nu live. In deze versie kunnen gebruikers hun activa opslaan en offline transacties ondertekenen. Zowel Polkadot als Ethereum-blockchains zijn standaard geïntegreerd.

Hiermee wordt de smartphone eigenlijk ingesteld als een offline-wallet. Het gevolg hiervan, is dat hackers het veel lastiger krijgen om binnen te komen. Offline apparaten zijn in de standaard zin veel beter beveiligd tegen hackers dan online apparaten.

Het bedrijf adviseert de gebruikers dan ook om de smartphones die zij gebruiken als cold-storage wallet, nooit te verbinden met het internet. Dit geeft een extra beschermingslaag om je fondsen veilig te houden.


Parity

Parity is een bedrijf dat mede-opgericht is door de voormalige beveiligingschef van de Ethereum Foundation, én door Gavin Wood. Met Parity richten zij zich op het ontwikkelen van tools voor het gedecentraliseerde web. Een voorbeeld hiervan is Substrate. Substrate is een service waarmee aangepaste blockchains voor gedecentraliseerde applicaties kunnen worden gecreëerd.