Nieuws, Regulatie

Nobelprijs winnaar: ‘Ik vind dat we moeten stoppen met Crypto’

De nobelprijs winnende econoom, genaamd Joseph Stiglitz, vertelt zeer negatief tegenover cryptocurrencies te staan. Hij vindt dat we met crypto moeten stoppen.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Ik denk dat het verstandig is om te stoppen met crypto’s

Zijn negatieve mening ten opzichte van cryptocurrencies uit de econoom in een video van CNBC. “Ik denk eigenlijk dat het verstandig is te stoppen met cryptocurrencies.” vertelt Stiglitz in de video. Hij vindt dat digitale valuta’s zoals de Bitcoin grote tekortkomingen hebben.

De econoom vertelt dat crypto niet de juiste manier is om een efficiente wereldeconomie te creëren. Digitale valuta zijn niet transparant genoeg. Hij benadrukt hierbij dat cryptocurrencies massaal gebruikt worden voor illegale praktijken zoals het witwassen van geld.

Stiglitz zegt dat het nergens voor nodig is om cryptocurrency te gebruiken. Ook vertelt hij dat zo’n digitale valuta niet beschikt over attributen die het een goede valuta maken. Dit terwijl de Amerikaanse dollar wel alle attributen heeft.


Te veel risico’s

Echter, de beroemde econoom heeft wel vertrouwen in een elektronisch betalingsmechanisme. Deze moet op een transparante wijze het financiële systeem vertegenwoordigen. Real time gegevens over wat mensen uitgeven zal kunnen zorgen voor een beter gereguleerde economie.

Stiglitz heeft al eerder negatieve uitspraken gedaan over crypto. In 2017 beweerde hij dat de Bitcoin verboden zou moeten worden omdat het grote risico’s met zich meebrengt voor beleggers door de hoge volatiliteit.