Nieuws, Trending

Noord-Korea heeft dit jaar 2 cryptocurrency-scams ondersteund

Volgens een rapport van het in de Verenigde Staten (VS) gevestigde beveiligingsbedrijf Recorded Future heeft de Noord-Koreaanse regering minstens 2 oplichtingsmunten gesponsord.

Noord-Korea

Het rapport heet ‘Veranderde patronen in internegebruik onthullen voor aanpasbare en innovatieve Noord-Koreaanse Elite’ en zegt dat bij 2 vermeende altcoin scams, de Noord-Koreaanse regering zou hebben geholpen.

Interstellar Coin

De eerste scam die door de Noord-Koreaanse overheid naar verluidt werd gesteund heet de Interstellar coin. Deze coin werd door Insikt Group in juni dit jaar gevonden. De munt is een aantal keren hernoemd, onder verschillende namen zoals HOLD, HUZU of Stellar. Dit laatste moet niet worden verward met het XLM-token. Inmiddels is HODL coin uit een reeks cryptocurrency-exchanges verwijderd en kan er dus niet meer officieel mee worden gehandeld bij meerdere exchanges.

Marine Chain Coin

Hiernaast zou de Noord-Koreaanse naar verluid geholpen hebben bij een 2e munt: Marine Chain Coin. Deze coin werd vanaf augustus 2018 op slechts een “paar Bitcoin-fora” gedetecteerd. De token, zou zogenaamd de tokenisatie van zeeschepen voor meerdere gebruikers en eigenaars mogelijk moeten maken. Dit bleek echter niet zo te zijn en deze altcoin werd zelfs door de staat Ontario in Canada als frauduleus beschouwd.

Vreemde zaken

In een eerder onderzoek vanuit  Insikt Group werd ontdekt dat de Noord-Koreaanse leiders zowel Bitcoin (BTC) als privacygerichte altcoin Monero (XMR) aan het binnenhalen waren, ook al was dit destijds op slechts beperkte schaal.