Nieuws

Noorweegse bank investeert in crypto exchange NBX

Een Noorse spaarbank heeft net geïnvesteerd in een cryptocurrency-exchange die is opgezet door de lokale bedrijfsmagnaat Bjørn Kjos.


Norwegian Block Exchange

In een persbericht gepubliceerd de Oslo Stock Exchange zei Sparebanken Øst dat het een aandeel van 16,3 procent in Norwegian Block Exchange (NBX) had gekocht voor 15 miljoen Noorse kroon (ongeveer $ 1,638 miljoen).

NBX werd onthuld in ontwikkeling te zijn in april vorig jaar, nadat het werd opgericht door Kjos en zijn familie. Bjorn’s zoon Lars Ola Kjos – blijkbaar een fan van bitcoin – leidt de activiteiten van de exchange. Het platform werd medio augustus gelanceerd voor beperkte gebruikerstests.


Samenwerking met Norwegian Air Shuttle?

Met Bjorn aan boord, de oprichter en voormalig CEO van Norwegian Air Shuttle, wordt verwacht dat de Scandinavische topluchtvaartmaatschappij met NBX samenwerkt om cryptocurrency-betalingen voor vliegtickets aan te bieden.

In zijn investeringsaankondiging zei Sparebanken Øst:

“Mogelijke samenwerking met de luchtvaartmaatschappij Norwegian Air Shuttle, een hoofdrolspeler bij NBX, zou een platform kunnen zijn voor het lanceren van nieuwe oplossingen op grote schaal, en de bank ziet een groot marktpotentieel zowel nationaal als internationaal.”


Vertrouwen in NBX

De bank voegde eraan toe, ter verdediging van NBX, dat de exchange “oplossingen zal bieden die de bank een streepje voor geeft op haar concurrentie en dat de exchange toekomstgerichte oplossingen voor haar klanten zou kunnen ontwikkelen.”