Newsbit

Crypto Farm

Nvidia breekt record met verkoop GPU’s aan miners van crypto

Crypto Farm

Nvidia, de producent van de commerciële grafische kaarten (GPU’s) als de Nvidia Geforce GTX 3080, heeft zijn inkomsten van het 3e kwartaal van 2020 bekend gemaakt.


Records verbroken dit kwartaal

Een gedeelte hiervan komt door de Nvidia 3000-series, die onlangs gelanceerd is. Deze grafische kaarten waren vrijwel direct uitverkocht, wat een boost heeft gegeven in de gemaakte omzet. Een belangrijke sector voor Nvidia was de gaming-sector, die dit kwartaal naar verluidt met meer dan 35% gestegen is.

Maar naast ge gaming-industrie blijkt nu ook de cryptocurrency-industrie steeds belangrijker te worden voor de omzet van het bedrijf. Dezelfde grafische kaarten kunnen namelijk gebruikt worden om cryptocurrencies mee te minen. Ook zijn er speciale crypto-mining-kaarten ontwikkeld, met de focus op het oplossen van crypto specifieke berekeningen. Naar verluidt heeft Nvidia over dit kwartaal voor minstens $175 miljoen aan nieuwe GPU’s verkocht aan Ethereum (ETH)-miners.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Overgaan op nieuwe hardware

Een ander belangrijk punt blijkt de netwerkupgrade van Ethereum te zijn. Door de diverse positieve nieuwsberichten over de progressie die gemaakt wordt in het netwerk, lijkt de overgang hierop steeds dichterbij te komen. Dit is voor een aantal miners genoeg reden om nu alvast over te stappen op nieuwe en meer efficiënte hardware. Hier horen dan ook nieuwe grafische kaarten bij. Dit zou een extra boost kunnen hebben geven aan de verkoop van de grafische kaarten van Nvidia.

Grafische kaarten zijn echter niet voor iedere cryptocurrency even relevant. Cryptocurrencies die zijn overgestapt op speciale ASIC-miners, zoals Bitcoin (BTC), maken minder gebruik van de kracht van grafische kaarten. De groei in de verkoop van grafische kaarten had hierdoor in theorie, als deze cryptocurrencies geen gebruik maakte van ASIC-miners, nog veel verder kunnen groeien. Dit is echter niet het geval.

Naar verluidt heeft Nvidia een omzetgroei van 57% weten te realiseren, wanneer over dezelfde maar een jaar eerder gekeken wordt. Zo heeft het bedrijf naar verluidt $4.73 miljard aan omzet gegenereerd dit kwartaal. Ondanks deze stijging, zijn de aandelen van het bedrijf gisteren gedaald met 0.92%. Dit is opmerkelijk wanneer de verkoopcijfers juist aanzienlijk toenemen. Dit zou zich echter aankomende maandag wanneer de beurzen weer open gaan gewoon kunnen rechttrekken. Hiermee is dit geen gegeven.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top