Nieuws

Nieuws

Nvidia genereert $100 tot $300 miljoen aan inkomsten van crypto-miners

Naar verluidt heeft Nvidia in het laatste kwartaal $100 tot $300 miljoen verdiend door cryptocurrency-miners. Dit blijkt uit hun onlangs gepubliceerde winstrapport. Hieruit bleek dat Nvidia een recordomzet van maar liefst $5 miljard heeft weten te boeken, ruim 60% meer dan een jaar geleden. Naar verluidt heeft de gaming-tak van het bedrijf ongeveer $2.5 miljard van de totale inkomsten gegenereerd.


Eindgebruik grafische kaarten niet nauwkeurig te volgen

Dat er zo’n groot verschil zit in de geschatte inkomsten komt doordat het eindgebruik van de grafische kaarten niet nauwkeurig te volgen is. Het zou hiermee zomaar kunnen dat er meer kaarten gebruikt worden voor crypto-mining dan nu ingeschat is. Nvidia verwacht zelf dan ook dat het daadwerkelijke omzet die door crypto-miners gegenereerd is, nog iets hoger zal uitvallen dan hun schatting.

Dat dit niet zo nauwkeurig te bereken is, komt gedeeltelijk doordat de hash-snelheid van een netwerk niet volledig gekoppeld kan worden aan de verkoop van grafische kaarten. Zo zijn er namelijk ook meerdere miners eerder al aangeschaft die door de huidige prijsstijgingen weer geactiveerd worden.


Voorraadproblemen RTX 3000-kaarten

Door de enorme toename van crypto-miners en de grootte hiervan, is er een enorme vraag naar grafische kaarten. Nvidia is hier een van de grote spelers in, maar kampt nu door de enorme vraag met grote voorraadproblemen. Zo zijn een aantal van hun RTX 3000-series grafische kaarten al voor lange tijd uitverkocht, of worden de kaarten voor absurd hoge prijzen verkocht.

Dit probleem wil het gaming-bedrijf nu aanpakken, door de ETH-miningcapaciteiten van de aankomende Nvidia RTX 3060-kaart te beperken. Hiernaast komt het bedrijf ook met een specifiek mining-gerelateerd product. Op deze manier probeert het bedrijf hun gaming-videokaarten minder aantrekkelijk te maken voor miners, waardoor het zijn voorraadproblemen probeert op te lossen. Verwacht wordt echter dat dit nog wel even kan duren en mogelijk zelfs nog dit jaar aanhoudt.


Geen crash verwacht door Nvidia

Het bedrijf heeft hiernaast aangegeven vertrouwen hebben in de cryptocurrency-wereld. Het bedrijf is dan ook van mening dat er geen grootschalige crypto-crash aan zit te komen in de nabije toekomst, zoals we zagen in januari 2018. Bitcoin daalde destijds met maar liefst 65% in slechts 4 weken tijd.

Maar door de enorme toename aan bedrijven die Bitcoin en andere cryptocurrencies nu accepteren, wordt een crash van deze omvang niet snel meer verwacht. De gehele crypto-markt is dan ook in dit opzicht enorm volwassen geworden sinds 2018. Het is op dit moment nog onbekend wat er met de verkoop van grafische kaarten zal gebeuren mocht er een langdurige crash aan zitten te komen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten