Nieuws

Nvidia komt met speciaal cryptocurrency mining-product

Naar verluidt is Nvidia van plan om aankomende maand een professionele cryptocurrency mining-processor (CMP) te lanceren. Hierdoor gaat het concurreren met een aantal giganten in de crypto mining-markt.


Nvidia en crypto-mining

Wereldwijd is Nvidia het grootste bedrijf wanneer het aankomt op grafische kaarten. Door de huidige crypto-gekte zijn de nieuw gelanceerde consumenten videokaarten van Nvidia, de 3000-series, vrijwel overal uitverkocht. Deze kaarten blijken namelijk goed te werken voor het minen van cryptocurrency, waardoor crypto-miners de kaarten in grote hoeveelheden inkopen. Gamers, waar de videokaarten eigenlijk voor bedoeld waren, zijn hierdoor de dupe. De videokaarten die nu nog beschikbaar zijn worden regelmatig voor een hogere prijs verkocht dan de oorspronkelijke retailprijs, waardoor het niet aantrekkelijk is om nu een investering hierin te doen.

Nvidia is van plan om hier iets aan te doen, door de efficiëntie voor crypto-miners via software te verlagen, waardoor de videokaart voornamelijk nog aantrekkelijk is voor gamers of (digitale) ontwerpers. Hiermee doet Nvidia een poging in het oplossen van de wereldwijde voorraadtekorten.

Om de crypto-miners toch nog tegemoet te komen, is Nvidia nu dus van plan om een CMP te lanceren, die beschikbaar zal worden gesteld via verschillende partners waaronder ASUS, EVGA, Gigabyte en MSI.


Win-win situatie voor gamers en miners

Het nieuwe CMP van Nvidia zal volledig geoptimaliseerd zijn voor het minen van cryptocurrencies. Ook de efficiëntie ervan zal hiervoor worden geoptimaliseerd, waardoor de gebruikers ervan naar verwachting betere resultaten moeten boeken dan met de oorspronkelijke 3000-series, maar dan tegen lagere energieprijzen.

Doordat ze echter niet voldoen als grafische kaart voor in een reguliere computer, zal het geen invloed hebben op de beschikbaarheid van de Nvidia Geforce videokaarten voor gamers of ontwerpers. Hierdoor zal een win-win situatie ontstaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten