Nieuws

Nieuws

Nvidia’s Q3-rapport onthult scherpe daling in verkoop crypto-miningchips

Alhoewel digitale valuta gedurende het hele jaar in populariteit en waarde gestegen zijn, heeft Nvidia geen significante winst gemaakt met zijn cryptocurrency-miningprocessor (CMP)-serie.


60% daling in CMP-lijn

Volgens Nvidia’s derde fiscale kwartaalrapport, daalde de CMP-omzet van het bedrijf met 60% in het meest recente kwartaal. De omzet van de productlijn gaat naar verwachting nog verder dalen in het vierde kwartaal.

De CMP-omzet daalde van $266 (€234,4) miljoen in het tweede kwartaal naar $105 (€92,6) miljoen in het derde kwartaal, dat eindigde in oktober. Zo rapporteerde Nvidia in het financiële kwartaaloverzicht.

Nvidia beweert tijdens de verkoop ​​van het product $526 (€463,5) miljoen aan inkomsten te hebben verdiend. Dit is ongeveer 3% van de totale omzet van $19,27 (€16,98) miljard over dezelfde periode. Het totale inkomen van het bedrijf is bijna volledig gedreven door de verkoop van gaming, datacenters en professionele visualisatieapparatuur.

Het afgelopen kwartaal was niet anders in termen van CMP-verkoopinkomsten. Nvidia overtrof verwachtingen van Wall Street door meer dan $6,5 (€5,7) miljard aan winst te genereren. Toch slaagde het er niet in om zijn winstgevendheidsdoelstelling voor crypto-mining GPU-lijnen voor het tweede kwartaal van 2021 te halen.

Tijdens de winstoproep voor het eerste kwartaal voorspelde Nvidia CFO Colette Kress een omzet van $400 (€352,5) miljoen voor de cryptocurrency mining-processorlijn van het bedrijf in het tweede kwartaal. In het tweede kwartaal verkocht Nvidia CMP’s ter waarde van $266 (€234,4) miljoen, een marge van een derde minder dan het doel.


“Onze GPU’s kunnen ook crypto minen”

Hoewel CMP nog geen significante grip heeft gekregen, is de winst van Nvidia niet geschaad. De waarde is dit jaar met bijna 123% gestegen. De totale omzet steeg jaar op jaar met 50%. In één kwartaal werd $3,2 (€2,8) miljard gegenereerd door grafische kaarten te verkopen aan gamers en pc-bouwers, volgens de resultaten van het bedrijf op woensdag.

Toch beweert het bedrijf dat het er niet zeker van kan zijn dat de toenemende verkoop van grafische kaarten niet gekoppeld is aan de markt voor cryptocurrency. Tijdens een gesprek met analisten op woensdag zei Kress:

“Onze GPU’s in staat zijn tot cryptomining, maar we hebben geen inzicht in hoeveel dit van invloed is op onze algehele GPU-vraag.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten