Officiële lancering Telegram Messenger eind oktober

De beveiligde berichtenservice Telegram is van plan om eind oktober haar langverwachte Telegram Open Network (TON) lanceren.


Halverwege oktober

De oorspronkelijke investeerders zijn eerder deze week al geïnformeerd dat het blockchain-netwerk aan het eind van deze maand zal worden gelanceerd.

Tevens hebben de beleggers software ontvangen waarmee zij hun eigen TON-sleutels kunnen genereren. Mochten zij hun Gram (GRM) willen ontvangen, dan moeten zij voor 16 oktober 2019 een openbare sleutel aan Telegram verstrekken. De GRM wordt de native token van het platform. De volledige source code van TON is op GitHub vrijgegeven.


Ethereum & TON-netwerk

Het netwerk van TON is naar verluidt compatibel met het Ethereum-netwerk. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo kunnen gebruikers hierdoor bijvoorbeeld hun Ethereum-smartcontracten overzetten naar het netwerk van TON.

Verwacht wordt dat in een nabije update de programmeertaal Solidity wordt ondersteund en dat hier een zogenoemde compiler voor wordt ontwikkeld. Met een dergelijke compiler kan een code worden uitgevoerd vanuit de blockchain zelf. Solidity is een programmeertaal die vaak wordt gebruikt om slimme contracten op het Ethereum-netwerk te ontwikkelen. Deze programmeertaal wordt over het algemeen gewaardeerd door de programmeurs.


Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken