Altcoin,, Trending

OKEx Korea Delist 5 privacy coins: Monero, Dash en meer

Het Zuid-Koreaanse deel van de crypto exchange OKEx heeft de ondersteuning van vijf grote altcoins verwijdert. Dit hebben ze gedaan vanwege nieuwe internationale regels.


Privacy munten zijn in strijd met nieuwe regelgeving

In een blogpost, die op 10 september werd gepubliceerd, bevestigde het Koreaanse deel van OKEx dat er 5 privacy coins gedelist worden. De coins die niet meer ondersteund worden zijn: Monero (XMR), Dash (DASH), Zcash (ZEC), Horizen (ZEN) en Super Bitcoin (SBTC).

De reden van delisten is dat de privacy munten in strijd zijn met de nieuwe richtlijnen van de FATF (Financial Action Task Force).

“De ondersteuning voor de handel in 5 verschillende cryptocurrencies, XMR, DASH, ZEC, ZEN, SBTC, wordt beëindigd.“, schrijft de exchange in de blogpost.

De nieuwe wetgeving van de FATF vereist dat bedrijven en exchanges beide partijen identificeren die geld naar elkaar versturen als een transactie meer dan $1.000 dollar waard is. Bij de 5 privacy coins is dit niet mogelijk en daarom delist OKEx de munten.


Grote kans dat meer Exchanges volgen

Er bestaat een grote kans dat veel meer cryptocurrency exchanges OKEx Korea volgen. Meer dan 200 landen zouden zich, in theorie, tegen juni 2020 moeten houden aan de nieuwe regels. Iedereen moet zich eraan houden, ondanks de bezorgdheid dat dit fysiek onmogelijk is voor veel gedecentraliseerde blockchains.

De vijf, op privacy gerichte, cryptocurrencies die door OKEx worden gedelist, maken het vrijwel onmogelijk om de afzender en ontvanger van een transactie te identificeren. Daarom is het Koreaanse deel van de exchange gestopt met het verhandelen van deze munten. Let wel: de vijf genoemde crypto munten worden alleen verwijderd op OKEx.co.kr. Ze blijven wel vermeld op het wereldwijde OKEx platform.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)