Nieuws

Op ETH gebaseerde inkoopoplossing voor ondernemingen gelanceerd door EY

Het wereldwijde accountantskantoor Ernst & Young (afgekort EY) heeft een inkoopoplossing gericht op ondernemingen gelanceerd. De inkoopoplossing is gebaseerd op de momenteel grootste altcoin: Ethereum (ETH).


EY OpsChain Network Procurement

De oplossing heeft de naam ‘EY OpsChain Network Procurement’ gekregen. Naar verluidt stelt de oplossing ondernemingen in staat om al hun inkoopactiviteiten te doen op de blockchain van Ethereum. De oplossing is zo ontworpen dat inkoopovereenkomsten automatisch worden omgezet in slimme contracten. Deze slimme contracten helpen op hun beurt bij het automatiseren van diverse inkoopprocessen.


Gesloten eigen netwerken geen noodzaak meer

Het bedrijf is van mening dat de mogelijkheid om als een netwerk te werken, wat boven het niveau van een enkel ERP-systeem zit, cruciaal is. Een ERP-systeem, ofwel een ‘Enterprise Resource Planning’-systeem, is een stuk software die door organisaties kan worden ingezet om dagelijkse activiteiten te beheren. Hierbij valt te denken aan inkoop, verkoop, toeleveringsketens, de boekhouding en zelfs projectbeheer.

Volgens EY zal dit de kosten verlagen doordat leveranciers of bedrijven via een openbare blockchain de noodzaak vermijden om zichzelf aan te sluiten bij een gesloten, eigen netwerk, van bijvoorbeeld concurrenten. De kosten hiervan kan in sommige gevallen hoog oplopen.

Hiernaast heeft EY ook een nieuw analyse product voor de blockchain van Bitcoin gelanceerd. Gebruikers van dit product worden in staat gesteld om realtime on-chain gegevens te volgen en hier analyses op uit te voeren. Dit zou naar verluidt het beheer van juridische-, compliance- en frauderisico’s kunnen ondersteunen. Verwacht wordt dat in de nabije toekomst ook de blockchain van Ethereum aan dit product gekoppeld zal worden. Dit is echter nog niet officieel bevestigd en hiermee ook geen deadline aan gegeven.