Nieuws

Oprichters OneCoin aangeklaagd voor fraude miljarden dollars


Een Amerikaanse officier van justitie heeft de oprichters van het crypto piramidesysteem genaamd OneCoin aangeklaagd voor een fraude van miljarden dollars.


OneCoin oprichters aangeklaagd

De oprichters van OnceCoin, genaamd Konstantin Ignatov en zijn zus Ruja Ignatova, werden op 6 maart 2019 gearresteerd in Los Angeles. De broer en zus worden beschuldigd van fraude en witwassing. De twee hebben investeerders gelokt om miljarden dollars te investeren in een frauduleuze cryptocurrency laat de officier van justitie weten.

OnceCoin is opgericht in 2014 en het bedrijf is gevestigd in Sofia. Het idee achter het project werkt als een piramidespel. Leden vangen commissies voor het aantrekken van andere investeerders die cryptocurrency pakketten kopen. OneCoin heeft naar verluid meer dan drie miljoen leden over de hele wereld.


Een piramidespel van miljarden dollars

Tijdens een investeerders ontmoeting had 1 van de OneCoin leden een vraag Ignatov. De investeerder vroeg wanneer hij zijn munten kon uitbalen. Ignatov werd boos en zei: “Als je hier bent om uit te cashen, verlaat dan nu de kamer, want je begrijpt niet waar dit project over gaat.”

“De verdachten creëerden een miljarden bedrijf die volledig gebaseerd is op leugens en bedrog. Ze beloofden grote winst en een klein risico. Het is overduidelijk een piramidespel. De fraudeurs moeten boeten.”

Uit het onderzoek blijkt dat OneCoin tussen 2014 en 2016 een omzet genereerde van $3.77 miljard dollar. Ook staat er in het onderzoek dat er in die periode een “winst” geboekt werd van $2.51 miljard dollar.

De Ignatovs voerden een oud piramidesysteem uit op een nieuw platform. Hierdoor verloren miljoenen beleggers heel veel geld.