Wat is Verge?

Verge (XVG) is een cryptomunt die privacy zeer hoog in het vaandel heeft. Het doel van Verge is om gebruikers van de blockchain geheel anoniem betalingen te laten uitvoeren. De cryptomunten van Verge worden XVG genoemd.

Deze valuta bestaat sinds 2014. Echter heette het toen nog DogeconDark. Pas in 2016 is de munt hernoemd naar Verge. Dit zodat de crypto serieuzer genomen zou worden. Dit is gelukt want in 2017 is Verge aan een grote opmars begonnen. Verge vindt de privacy van haar gebruikers heel belangrijk. Om dit te waarborgen, maakt Verge gebruik van het anonieme TOR netwerk. Daarnaast maken ze ook gebruik van het Simple Payment Verification protocol. Dit zorgt ervoor dat de transacties op het Verge netwerk zeer snel worden bevestigd.

Bij de start van Verge is er geen pre-mine geweest. Dit betekent dat de oprichters van XVG geen deel van de cryptomunten hebben gekregen. Ze hebben zelf de XVG tokens moeten kopen. Verge brengt maximaal 16.5 miljard tokens op de markt.

Verge (XVG) is een cryptomunt die privacy zeer hoog in het vaandel heeft. Het doel van Verge is om gebruikers van de blockchain geheel anoniem betalingen te laten uitvoeren. De cryptomunten van Verge worden XVG genoemd. Deze valuta bestaat sinds 2014. Echter heette het toen nog DogeconDark. Pas in 2016 is de munt hernoemd naar Verge. Dit zodat de crypto serieuzer genomen zou worden. Dit is gelukt want in 2017 is Verge aan een grote opmars begonnen.

Verge vindt de privacy van haar gebruikers heel belangrijk. Om dit te waarborgen, maakt Verge gebruik van het anonieme TOR netwerk. Daarnaast maken ze ook gebruik van het Simple Payment Verification protocol. Dit zorgt ervoor dat de transacties op het Verge netwerk zeer snel worden bevestigd.

Bij de start van Verge is er geen pre-mine geweest. Dit betekent dat de oprichters van XVG geen deel van de cryptomunten hebben gekregen. Ze hebben zelf de XVG tokens moeten kopen. Verge brengt maximaal 16.5 miljard tokens op de markt.

Waar kan ik Verge voor gebruiken?

Verge is een cypto ontwikkeld om betalingen makkelijker te maken. De missie van Verge luidt dan ook: Het brengen van blockchain transacties in het dagelijks leven van de burgers over de hele wereld. Het Verge netwerk zorgt ervoor dat bedrijven maar ook particulieren gemakkelijk, snel en geheel privé betalingen kunnen uitvoeren.

Doordat Verge gebruik maakt van het ‘Wraith protocol’ kunnen de gebruikers kiezen of hun transacties zichtbaar worden of niet. Omdat Verge gebruik maakt van het anonieme Tor netwerk is het dus ook mogelijk om geheel anoniem betalingen uit te voeren of te ontvangen.

Hoe verschilt Verge van andere crypto’s?

De gebruiker van Verge kan dus kiezen of de transacties zichtbaar worden of niet. Verge is uniek omdat het gebruik maakt van het Tor netwerk. Door gebruik te maken van dit netwerk zorgt Verge ervoor dat het IP adres van de gebruiker nooit zichtbaar wordt. Verge onderscheidt zich dus als de nummer 1 crypto op privacy gebied.

De Verge koers

De Verge koers is zeer bewegelijk. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de Verge prijs binnen één dag met 35% stijgt, of daalt. De Verge koers hangt, net zoals eigenlijk elke andere crypto af van een aantal belangrijke factoren, namelijk:

  • Nieuwe updates voor het Verge netwerk.
  • Hacks die plaatsvinden op het netwerk.
  • Nieuwe samenwerkingen met bedrijven.
  • Nieuws over de acceptatie van Verge en andere crypto’s.

In de grafiek hieronder is de Verge koers te zien (de koers is in dollars weergegeven). Hierin is te zien dat Verge in eind 2014 is gestart. Echter toen nog onder de naam DogecoinDark. De XVG koers heeft heel lang rond de $0.00008 dollar gelegen. Pas in december 2017 is de Verge koers ontploft.

Op 12 december 2017 was 1 XVG munt $0.005 dollar waard. 12 dagen later, op 24 december lag de koers op $0.227 dollar. Dit betekent dat de koers in 12 dagen 4440 procent is gestegen. Dit betekent dat Verge in nog geen twee weken tijd 44 keer meer waard is geworden. Na deze ongelofelijke piek is de Verge koers flink teruggevallen.

Wat is Verge?

$ 0,00

Live Wat is Verge? koers

De Wat is Verge? koers van vandaag is  . Het 24 uurs handelsvolume van Wat is Verge? ligt op  . De koers is   met  . Dat betekent dat de Wat is Verge? koers met  % is  . Wat is Verge? is de nummer   en heeft een marktkapitalisatie van  . Wil je Wat is Verge? kopen? Dat kan. De beste plekken om Wat is Verge? te kopen zijn: Bitvavo, KuCoin, Binance en Coinbase. Je kunt meer aanbieders vinden op onze kopen/verkopen pagina.

 

Wat is Verge? koers  
Prijs wijziging 24h   
Marktkapitalisatie   
Volume  
24h laag / hoog  
Rang  
All Time high   
All Time low   

Waar kun je Verge kopen?

Ben jij benieuwd bij welke exchanges je wel Verge kunt kopen? Wij hebben de grootste en betrouwbaarste crypto exchanges die Verge (XVG) verkopen voor jou op een rijtje gezet. Wil je meer weten over de verschillende exchanges? Druk dan op de exchange waar jij meer over wilt weten.

Wie is de oprichter van Verge?

De oprichter van Verge (XVG) is Sunerok. Sunerok heeft Verge opgericht in 2014 en is nu nog steeds de projectleider. Sunerok is voorstander van decentralisatie en open-source technologie. Privacy is volgens hem zeer belangrijk. Sunerok was voor het crypto avontuur al 20 jaar werkzaam in de netwerkbeveiliging en 6 jaar in verschillende blockchain projecten.

Twitter afbeelding Sunerok

Wie is de oprichter van Verge?

De oprichter van Verge (XVG) is Sunerok. Sunerok heeft Verge opgericht in 2014 en is nu nog steeds de projectleider. Sunerok is voorstander van decentralisatie en open-source technologie. Privacy is volgens hem zeer belangrijk. Sunerok was voor het crypto avontuur al 20 jaar werkzaam in de netwerkbeveiliging en 6 jaar in verschillende blockchain projecten.

Wat zijn de voordelen van Verge?

1. Geen pre-mine
Bij de start van deze cryptocurrency is er geen pre-mine geweest. Dit betekent dat de makers van Verge, net zoals ieder ander persoon haar XVG munten gewoon hebben gekocht. (Een pre-mine is een mechanisme waarbij de makers van een digitale valuta een bepaald aantal munten toewijzen aan zichzelf voordat het aan het publiek wordt vrijgegeven).

2. Grote en actieve achterban
Een groot voordeel van Verge is dat het een grote achterban heeft. XVG is zeer populair op social media en reddit. Dit komt de naamsbekendheid van XVG natuurlijk ten goede.

3. Zeer lage transactiekosten
Als je transacties uitvoert met XVG dan bedragen de transactiekosten slechts 0.1 XVG. Dit betekent dat dat de transactiekosten nog geen $0.01 dollar bedragen.

4. Privacy is zeer belangrijk
Vind je privacy belangrijk? Doordat Verge gebruik maakt van het Tor netwerk is het mogelijk om geheel anoniem transacties af te ronden.

Wat zijn de nadelen van Verge?

1. Geen bewijs dat het goed werkt
Tot op heden is er nog geen bewijs dat het OmiseGO platform werkt als bedoelt. Het OMG netwerk is nog steeds in ontwikkeling het is dus nog altijd gissen of het in de praktijk net zo goed gaat werken als de bedoeling is.

2. Nog onbekend bij grote menigte
We zien dat Bitcoin nu pas echt geaccepteerd wordt door de zogenoemde Mainstream. Langzamerhand volgen altcoins zoals Ethereum en Ripple. Echter zijn veel altcoins zoals OmiseGO nog niet bekend bij een grote groep mensen.

3. Nog niet volledig geaccepteerd
Net als andere cryptocurrencies is OmiseGO nog niet helemaal geaccepteerd. Veel overheden zijn bang dat cryptocurrencies schadelijk zijn voor het financiële systeem. Overheden hebben namelijk nog geen goede regelgeving voor cryptocurrencies.

4. Grote waarde schommelingen.
OMG is zeker geen stabiele investering. Doordat de waarde van de OmiseGO niet stabiel is, is het zeer onwaarschijnlijk dat de OMG op korte termijn een veel gebruikt betaalmiddel wordt. Hiervoor is de munt gewoon weg niet stabiel genoeg. Op dit moment is de OMG, net zoals Bitcoin puur een investering dit terwijl dit niet het uiteindelijke doel is van de munt.