Nieuws, Trending

Overstroming in China beschadigt groot Crypto mining complex

Er zijn een aantal grote overstromingen geweest in Sichuan, een provincie in China. Deze overstromingen hebben zware schade aan een grote cryptocurrency mining complex aangebracht. 

Grote overstroming beschadigt duizenden crypto mining apparaten

China News Service (CNS), heeft laten weten dat in Sichuan en vier andere provincies in China getroffen zijn door grote regenbuien. Deze enorme regenbuien hebben geresulteerd in overstromingen. Tijdens deze overstromingen is er een enorm cryptocurrency mining complex in Sichuan getroffen. Volgens het Chinese nieuws bureau zijn er tienduizenden mining apparaten getroffen die niet of nauwelijks te repareren zijn. Welke cryptocurrencies er werden gemined in dit complex is tot nu toe niet duidelijk. Ook het exacte aantal apparaten dat kapot is gegaan door de overstroming is niet zeker.

China mined 70% van alle Bitcoins

Het minen van cryptocurrencies is zeer populair in China. Volgens een rapport die Cointelegraph heeft gepubliceerd wordt 70 procent van alle Bitcoins gemined in China. Vooral in de provincie Sichuan wordt er veel crypto gemined. Dit komt omdat hier de mining condities perfect zijn. De elektriciteit is goedkoop en er heerst een vrij koel klimaat. Dit zorgt dat de machines goed en efficiënt gekoeld kunnen worden. Chinese nieuwszenders vertellen dat de overstromingen hebben gezorgd voor een daling van de hashrate van het Bitcoin netwerk. Toch blijkt uit andere bronnen dat dit nieuws niet helemaal klopt. Zo blijkt uit de gegevens van de website Blockchain.com dat de hashrate gestegen is. De overstromingen en het uitvallen van het mining complex is dus niet belangrijk genoeg om het hele Bitcoin netwerk aan te tasten.
Benieuwd hoe het minen van Bitcoin in zijn werk gaat? Lees dan eens het onderstaande artikel. https://newsbit.nl/crypto-minen/