Paniek op de cryptomarkt: Bitcoin zakt richting $4000 dolllar


Er heerst enorme paniek op de cryptocurrencymarkt. De Bitcoin (BTC) koers bereikt een nieuw dieptepunt en daalt tot richting de $4000 dollar. Ook andere crypto koersen blijven crashen.


Bitcoin koers richting $4000 dollar

Volgens data van de CoinMarketCap en Coinlib daalt de Bitcoin koers vandaag tot $4480 dollar. Dat betekent dat de prijs voor 1 BTC vandaag opnieuw met meer dan 15% daalt. Er heerst opnieuw paniek sinds de Bitcoin prijs tot onder de $5000 dollar grens is gedaald. Het volgende ondersteuningspunt ligt pas weer op een koers van $3500 dollar.

Ondanks de lage koers is het vandaag zeer riskant om vandaag in Bitcoins te investeren. Wel is er vanzelfsprekend een kans op grote winst.


Bitcoin Cash (BCH) rede tot enorme crash?

De omstandigheid in de markt, die op 15 november ontstonden toen de altcoin Bitcoin Cash (BCH) een omstreden hardfork doorvoerde blijft dus ook vandaag aanhouden. De hardfork zorgt er voor dat de cryptomunt opgesplitst wordt in 2 concurrerende kampen.

Bitcoin Cash hield aanvankelijk vrij veel van haar waarde vast en de markt bleek dus wat te stabiliseren. Niks bleek minder waar te zijn, in 1 dag uit keerde het sentiment en verloor Bitcoin Cash bijna 40 procent van haar waarde. Ondanks BCH de grootste verliezen lijdt, zien we dat andere crypto’s ook enorme verliezen lijden.

Zo zien we dat de Ethereum (ETH) koers met 14 procent daalt en ook Ripple (XRP) verliest 7 procent van haar waarde.

 

Koop Bitcoin | IDEAL

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken