crypto analist
Solana

Pantera Capital laat Bitcoin liggen en zet vol in op deze altcoins

Het crypto-hedgefonds Pantera Capital, dat 5 miljard dollar aan kapitaal beheert, scoorde met zijn Liquid Token Fund een rendement van 66 procent in het eerste kwartaal van 2024. Daarmee scoorde het net iets minder dan de stijging van 68 procent die Bitcoin voor het eerste kwartaal wist te noteren.

Pantera Capital zet echter vooral in op altcoins en voor die munten is de hoop dat het “lenteseizoen” nog moet beginnen.

Op welke altcoins zet Pantera Capital in?

In het Liquid Token Fund van Pantera Capital zit momenteel ongeveer voor 300 miljoen dollar aan kapitaal. Het investeert onder andere in Solana (SOL), het decentrale derivatenplatform Aevo (AEVO), het DeFi-platform Ribbon Finance (RBN) en de open-source blockchain Stacks (STX).

Het succes van Pantera Capital zit volgens Bloomberg in het feit dat het zijn blootstelling op Bitcoin en Ethereum verminderde, om meer kapitaal te stoppen in kleinere altcoins.

Dat is een vreemd conclusie, omdat Bitcoin het eerste kwartaal van 2024 dus eindige met een hoger rendement dan het fonds van Pantera Capital.

In de aandeelhoudersbrief die Bloomberg onder ogen kreeg, zou Pantera Capital hebben aangegeven dat het zijn blootstelling aan Ethereum-munten verminderd heeft, omdat de kansen op een Spot Ethereum ETF zijn afgenomen de laatste maanden.

Steeds minder exposure op Bitcoin

In een interview met Bloomberg vertelt Cosmo Jiang, de portfolio-manager van Pantera Capital, dat het fonds zijn blootstelling aan Bitcoin heeft verminderd sinds het einde van het jaar.

“We zaten best zwaar in Bitcoin tot de start van het jaar en iedere maand is die positief significant verminderd”, aldus Cosmo Jiang.

In hoeverre dat een slimme zet is moet nog blijken. Bitcoin blijft dit jaar immers presteren en de correcties vallen tot nu toe heel erg mee. Iedere daling wordt behoorlijk snel opgekocht door de markt.

Een deel van dat kapitaal lijkt Pantera Capital richting Solana te willen verplaatsen. Zo probeerde het afgelopen maand 250 miljoen dollar op te halen om Solana te kopen van het in 2022 geïmplodeerde FTX.

FTX is van plan om zijn Solana tegen een fikse korting te verkopen aan geïnteresseerden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Crypto Analist: Solana ETF volgende kanshebber na Ethereum
Solana overstijgt Ethereum in winstgevendheid in 2024
Meer dan 1 miljoen nieuwe crypto tokens gelanceerd sinds april
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?