Paypal
Nieuws

PayPal koopt wereldwijd uitbetalingsplatform HyperWallet

De online betaalgigant PayPal heeft aangekondigd dat ze het wereldwijde uitbetalingsplatform HyperWallet heeft overgenomen. 

Waarom heeft PayPal Hyperwallet overgenomen?

Met deze overname wil PayPal beter in staat zijn om een beter geïntegreerd pakket met betalingsoplossingen aan te bieden voor e-commerceplatforms en e-commercemarkten wereldwijd. PayPal heeft naar verluidt $400 miljoen dollar betaald voor deze overname.

Gemakkelijk betalen met HyperWallet

HyperWallet maakt het voor e-commerce bedrijven mogelijk om gemakkelijk betalingen te kunnen uitvoeren aan onafhankelijke verkopers en/of aannemers. Hierdoor betekent dit dat sommige bedrijven tarieven zal betalen. Voor bijvoorbeeld taxibedrijven zal dit betekenen dat zij tarieven betaalt aan hun chauffeurs. Het platform van HyperWallet wisselt de valuta om, afhankelijk van de locatie van de ontvanger. PayPal is van plan om die mogelijkheden op te nemen in zijn eigen betalingsplatform en zal deze na de overname zo snel mogelijk aanbieden.

Vierde kwartaal van 2018

Verwacht wordt dat de overname in het vierde kwartaal van dit jaar nog zal plaatsvinden. Hiermee sluit de voltooiing van deze overname goed aan op de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, inclusief wettelijke goedkeuringen.