Police
Regulatie

Politie Texas voorkomt Bitcoin-oplichting en bespaart oudere vrouw $40.000

Een alerte politieagent uit White Settlement, Texas, heeft een doorlopende oplichting door een Chase Bank-imitator weten te onderscheppen. De oplichter had een oudere vrouw zover gekregen om $40.000 op te nemen en dit in een Bitcoin-geldautomaat te storten.

Oplichting is tegengegaan

Op 19 juni meldde de White Settlement Police Department (WSPD) dat agenten een oplichting konden tegenhouden terwijl deze plaatsvond. Een bezorgde burger had de politie gewaarschuwd nadat hij een oudere vrouw grote hoeveelheden contant geld in een Bitcoin-geldautomaat zag storten en vermoedde dat zij werd opgelicht.

De WSPD meldde dat de verdachte het slachtoffer had bedreigd met arrestatie als zij het geld niet zou overmaken, een veelgebruikte tactiek bij zogenaamde “varkensslacht”-oplichting. De oplichter had de telefoon van het slachtoffer gemanipuleerd zodat er ‘Chase Bank’ op de nummerherkenning verscheen, waardoor de vrouw dacht dat ze met een bankmedewerker sprak.

De dader had vervolgens een taxi geregeld om de vrouw op te halen en naar een plaatselijke Chase Bank te brengen om het geld op te nemen. Daarna begeleidde hij haar naar een supermarkt met een Bitcoin-geldautomaat om het geld te storten.

Dankzij dashcambeelden, vrijgegeven door de politie, kon een ter plaatse gekomen agent het gesprek overnemen. De Chase Bank-imitator bleef proberen om het slachtoffer te overtuigen de transactie te voltooien, maar de WSPD greep in.

Terugkrijgen van geld

Alhoewel de politie verdere schade wist te voorkomen, had de vrouw al $23.900 in de crypto-geldautomaat gestort. De autoriteiten werken nu samen met overheidsfunctionarissen om het geld terug te krijgen en aan het slachtoffer terug te geven.

Sergeant James Stewart, de officier die op de oproep reageerde, zei dat hij aan zijn eigen moeder dacht terwijl hij naar het oudere slachtoffer keek. Hij verklaarde: “Het enige dat ik in dit geval kon doen, was mijn moeder visualiseren. […] Ik wou dat we deze man konden vinden en hem voor een hele lange tijd achter de tralies konden plaatsen, omdat hij dit waarschijnlijk andere mensen aandoet.”

Politiechef Christopher Cook bedankte de bezorgde burger die het incident had gemeld en kondigde aan dat de afdeling van plan is om deze burger te erkennen tijdens een toekomstige raadsvergadering.

Regulatie nieuws

Elon Musk: Amerika gaat failliet
India handhaaft belastingtarief voor cryptotransacties ondanks oproepen tot wijziging
Marathon Digital beboet met $138 miljoen voor contractbreuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten