Dogecoin Nieuws, Ethereum Nieuws

Dogecoin Nieuws, Ethereum Nieuws

Reddit gaat mogelijk een eigen NFT-platform lanceren

Reddit, het populaire Amerikaanse sociale nieuwsplatform, lijkt op zoek te zijn naar werknemers om het ontwerp, de bouw en het onderhoud van een niet-vervangbaar token platform (NFT) te ondersteunen.


Platform voor NFT’s

Volgens een Greenhouse-vacature is Reddit op zoek naar een senior backend-engineer voor een platform dat verantwoordelijk is voor “miljoenen gebruikers om door NFT ondersteunde digitale goederen te creëren, kopen, verkopen en gebruiken.” De functie vereist ten minste vijf (5) jaar ervaring in backend-ontwikkeling en het vermogen “om complexe gedistribueerde systemen te ontwerpen en te implementeren die onder hoge belasting werken.” De (online) vacature meldt het volgende:

Als er één ding is dat we hebben opgemerkt met NFT’s, is dat ze een ongelooflijke kracht hebben om een gevoel van participatie en verbondenheid te creëren. Bij elk nieuw NFT-project duikt een levendige gemeenschap op. Fans van de grootste makers en merken van vandaag komen massaal om digitale goederen rechtstreeks van hen te kopen. Ze willen hen ondersteunen, exclusieve toegang krijgen en een groter gevoel van verbondenheid met hen voelen. We denken dat dit in de loop van de tijd alleen maar zal groeien. NFT’s zullen een centrale rol spelen in de manier waarop fans hun favoriete makers en gemeenschappen ondersteunen.”


Rol van Reddit ten opzichte van crypto

Reddit fungeert al jaren als een medium om crypto-gebruikers samen te brengen. De subreddits van het platform zijn grotendeels verantwoordelijk voor het laten stijgen van prijzen van tokens, waaronder Dogecoin (DOGE). Gebruikers kunnen ook de Community Points van het platform verdienen – digitale valuta-achtige tokens in de vorm van Moons of Bricks – door bepaalde inhoud te plaatsen om beloningen te verdienen.

Terwijl sommige crypto-exchanges langzaam hun eigen NFT-marktplaatsen lanceren, hebben sociale-mediaplatforms ook gewerkt om de technologie te ondersteunen, zo niet om een concurrent voor OpenSea te creëren. Socialmedia-gigant Facebook liet doorschemeren dat zijn Novi-wallet waarschijnlijk NFT’s zou ondersteunen. Ook Twitter onthulde in september dat het eraan werkte om gebruikers een NFT als hun profielfoto te laten weergeven. Reddit zei het volgende:

“De NFT-beweging is nog maar net begonnen.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten