Nieuws

Riot Blockchain doet grote aankoop van 15.000 Bitmain Antminers

Riot Blockchain, het op Nasdaq genoteerde cryptocurrency miningbedrijf, heeft in een nieuwe deal 15.000 Bitmain Antminers aangeschaft.


Verhogen Bitcoin hash-capaciteit

Naar verluidt is Riot Blockchain van plan om zijn totale hash-capaciteit op het netwerk van Bitcoin (BTC) met 65% te verhogen.

Naar verluidt heeft het bedrijf 3.000 S19 Pro Antminers besteld en 12.000 S19j Pro Antminers, wat naar verluidt $35 miljoen gekost heeft. Verwacht wordt dat medio midden 2021 de levering voltooid zal zijn.

Hiermee zet het bedrijf zijn uitbreiding verder voort. Het bedrijf heeft in 2020 regelmatig nieuwe miningapparatuur ingezet waardoor het bedrijf nu over ruim 37.000 miners beschikt. Verwacht wordt dat na de aankoop de operationele hashsnelheid van Riot Blockchain zal stijgen van de huidige 2.3 EH /s naar 3.8 EH / s. Verwacht wordt dat deze miners in totaal zo’n 120 megawatt aan energie zullen gebruiken.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Groei is grootste belang

Volgens de CEO van Riot Blockchain, Jeff McGonegal, is de groei in het aantal actieve miners van het grootste belang voor het succes van een miningbedrijf. Zeker nu de waarde van BTC mooie sprongen heeft gemaakt en dit mogelijk ook nog blijft doen. Gezien het feit dat de stroomprijzen ongeveer gelijk zijn gebleven, is de winst per miner door de waardestijging van BTC aanzienlijk toegenomen.

In oktober van dit jaar sloten beide bedrijven al een deal voor destijds 2.500 Antminer S19 Pro’s. Ook in september van dit jaar werd een al deal gesloten, van circa 8.000 Antminers. Dit laat de enorme groei van het bedrijf over het hele jaar zien.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten