Newsbit

Crypto Mining

Riot Blockchain sluit week af met verbreken 2-jarige hoogtepunten

Crypto Mining

Door de prijsstijgingen van onder andere Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), rijden mining-bedrijven gratis mee.


Aandelen hoogste in ruim 2 jaar

Een van deze bedrijven die hiervan profiteert is Riot Blockchain, waarvan de aandelen afgelopen vrijdag omhoog zijn geschoten naar $6.60 per stuk. De aandelen van het bedrijf zijn sinds september 2018 niet meer op dit niveau geweest. Het bedrijf heeft ruim 2 jaar geleden zijn cryptocurrency-mininginfrastructuur volledig geïmplementeerd. Sindsdien is de prijs van deze crypto’s echter ook aanzienlijk gedaald, wat resulteerde in een daling van de aandelen van het bedrijf.

En Riot Blockchain is niet de enige. Diverse crypto-mining bedrijven die hun Bitcoin-reserves bekend hebben gemaakt, hebben positieve cijfers terug gezien hiervoor. Het zou naar verluidt wel specifiek gaan om bedrijven die Bitcoin langer vasthouden; bedrijven die elke dag crypto omzetten naar een fiat-valuta naar keuze, hebben een minder hoog winstpercentage geboekt. Desondanks boeken ook deze bedrijven wel winst.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Enorm rendement & blijven groeien

In 2020 heeft Riot enorme prestaties geleverd, waarbij beleggers een rendement van maar liefst bijna 400% wisten te halen. Bitcoin heeft over dezelfde periode een rendement van 168% behaald. Alhoewel dit natuurlijk erg goed is, liggen de rendementen van Riot Blockchain op dit moment grofweg 2 keer zo hoog.

Een deel hiervan komt door de agressieve aanpak als het gaat om uitbreiding van mining-capaciteit. Als het 3e kwartaal van 2020 wordt vergeleken met het 3e kwartaal van 2019, dan heeft het bedrijf nu 450% meer hash-kracht dan een jaar eerder. Het bedrijf genereert hierdoor nu circa 555 Petahashes per seconde (PH / s). Het bedrijf heeft laten weten dat zij deze capaciteit nog verder willen blijven uitbreiden.

Verwacht wordt dat door de recente en aanhoudende prijsstijgingen, voornamelijk vanuit Bitcoin, nu veel mining-bedrijven voor het eerst winst maken. Dit is een goed teken en zou kunnen suggereren dat de prijs nog verder zal gaan stijgen. Dit laatste is echter speculatie en hiermee geen handelsadvies.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top