Nieuws, Trending

Ripple breidt partnerschap uit met 3 crypto exchanges

Ripple heeft drie cryptocurrency-exchanges gekoppeld aan hun product voor grensoverschrijdende betalingen, volgens een persbericht dat op 16 augustus is gepubliceerd.

Partnerschap

Ripple (XRP) is een partnerschap aangegaan met de in de VS gevestigde Bittrex, het Mexicaanse Bitso en met de Filipijnse onderneming Philippine Coins.Ph. Ripple sluit nieuwe partnerschappen met cryptocurrency-exchanges af om een ‘gezond’ ecosysteem van digitale muntenhandel op te kunnen bouwen. Door de nieuwe partners kan er worden gezorgd dat Ripple’s xRapid-betalingsoplossing tussen XRP- en Amerikaanse dollars, Mexicaanse peso’s en Filipijnse peso’s kan uitwisselen. Het operationele principe werd door Ripple als volgt uitgelegd: “Een financiële instelling die een account bij Bittrex heeft, zou een betaling in Amerikaanse dollars kunnen starten via xRapid, die deze Amerikaanse dollars vervolgens onmiddellijk in XRP op Bittrex converteert. Vervolgens wordt het betalingsbedrag verrekend in XRP door gebruik te maken van de XRP Ledger. Tot slot zijn Bitso via zijn Mexicaanse peso-liquiditeitspool de XRP direct omzet in fiat, die vervolgens wordt verrekend naar de bankrekening van bestemming.”

XRapid

XRapid is een door Ripple opgezet liquiditeitsoplossing voor het blockchain gebaseerde realtime betaalsysteem van Ripple. Dit betaalsysteem van Ripple is ontwikkeld om internationale geldoverdrachten tussen verschillende financiële instellingen makkelijker te maken. Het systeem komt later dit jaar officieel uit. Ripple zei hierover het volgende: “We hebben al een aantal succesvolle pilots gezien van xRapid, en naarmate we het product later dit jaar van bèta naar officiële productie brengen, zullen deze uitwisselingspartners ons in staat stellen om financiële instellingen het comfort en de zekerheid te bieden dat hun betalingen perfect zullen wisselen tussen de verschillende valuta’s.”