Nieuws, Ripple Nieuws

Ripple gaat samenwerken met MoneyGram en investeert $50M

Geldverwerkingsbedrijf MoneyGram gaat, volgens een persbericht, samenwerken met het blockchain bedrijf Ripple.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

De deal: Ripple x MoneyGram

De twee bedrijven hebben een tweejarige overeenkomst gesloten waardoor ze gaan samenwerken om grensoverschrijdende betalingen uit te voeren. Dit gebeurd door buitenlandse valuta te versturen met digitale valuta. Als onderdeel van de deal investeert Ripple $50 miljoen dollar in het bedrijf.

MoneyGram zal xRapid gaan gebruiken, waardoor geld in 1 valuta kan worden verzonden en onmiddellijk weer kan worden verrekend als het in het andere land is aangekomen. Dit zal gebeuren met de XRP token. Door de cryptomunt te gebruiken kunnen transacties veel sneller verzonden worden dan dat met fiat geld kan. De CEO van MoneyGram, genaamd Alex Holmes zegt hierover:

“Door Ripple’s xRapid-dienst zullen we de mogelijkheid hebben om op 24 uur per dag, 7 dagen per week Amerikaanse dollars naar andere geldeenheden over te zetten. Dit heeft de potentie om onze activiteiten te revolutioneren en te stroomlijnen.”


Ripple timmert aan de weg

MoneyGram is naar eigen zeggen het op 1 na grootste betaalbedrijf ter wereld. Een groot deel van het bedrijf bestaat uit wereldwijde geldtransacties, waarvan de markt zo’n $600 miljard dollar waard is.

In maart liet de Indiase bank IFB al weten samen te gaan werken met Ripple voor grensoverschrijdende betalingen. Daarnaast lanceerde Ripple deze maand een Braziliaans kantoor waardoor uitbreiding naar Zuid Amerika makkelijk wordt.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten