Ripple gaat samenwerking aan met Finastra

Finastra, maker van de financiële software-oplossingen, gaat met Ripple samenwerken om de Ripple-blockchain te integreren in Finastra’s betalingsoplossingen. Hierdoor worden naar verluidt directe grensoverschrijdende betalingen ondersteund.


RippleNet

Naar verluidt wil Finastra het RippleNet-systeem van Ripple integreren. Hierdoor kunnen gebruikers contact maken en transacties uitvoeren met momenteel meer dan 200 financiële instellingen wereldwijd. Deze partners kunnen andersom weer toegang krijgen tot Finastra’s producten.

Hiernaast kunnen gebruikers grensoverschrijdende betalingen versturen. Hierbij wordt er inzicht verstrekt in tarieven, levertijden en de status van de betaling(en). Normaliter is de verwerkingstijd slechts enkele seconde tot enkele minuten.


Ripple’s Cloud

Om dit allemaal mogelijk te maken worden de klanten die hier gebruik van maken gehost op de eigen cloud-servers van Ripple. Hierdoor zou de snelheid van de integratie flink verbeterd moeten worden en moeten upgrades sneller mogelijk moeten worden gemaakt.


Voordelig voor klanten met bankkosten

Door de samenwerking kunnen transacties veilig, snel en zonder hoge kosten worden uitgevoerd. Dit is dan ook het meest voordelig voor gebruikers in regio’s waar banken hoge kosten vragen.

Ripple breidt zijn klantenbestand flink uit. Door deze samenwerking is er weer een grote partij lid geworden van het Ripple-klantenbestand.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken