Nieuws, Trending

Ripple kan xRapid binnen een maand lanceren

Voor Ripple (XRP) is het mogelijk om de commerciële versie van het betaalplatform xRapid in de volgende maand te lanceren. Dit blijkt uit een online verschenen artikel.

Realtime betalingsplatform

xRapid is een realtime betalingsplatform dat is ontworpen om internationale betalingen te versnellen. Tot nu toe was het platform alleen geschikt voor business-to-business. Nu het platform commercieel wordt ingezet kan iedereen hier gebruik van maken. Door gebruik te maken van xRapid kan men liquiditeitskosten en de tijd dat het kost om grensoverschrijdende betalingen te doen te verkleinen. Volgens Ripple kan het platform binnen een maand worden gelanceerd. In een test die eerder dit jaar is gehouden was de gemiddelde tijd om grensoverschrijdende transacties te voldoen circa 2 minuten.

Verandering in aanpak van toezichthouders

Volgens de vertegenwoordiger van het bedrijf is de aanpak van toezichthouders op cryptocurrency in de afgelopen periode gewijzigd. Zo zijn ze van cryptocurrency is slecht, maar de blockchain is goed verschoven naar een meer beter manier in het benaderen van de digitale valuta en het zien van de voordelen van crypto.