Ripple opent kantoor in Brazilië

Ripple, het bedrijf achter de cryptocurrency XRP, heeft haar activiteiten uitgebreid naar Brazilië. Het bedrijf is één van de grote spelers die blockchainoplossingen aanbiedt voor grensoverschrijdende betalingen.


RippleNet

Één van de eerste diensten die Ripple wil aanbieden in Brazilië zal RippleNet zijn. Ripplenet is een wereldwijd betalingsnetwerk voor financiële instellingen en betalingsaanbieders. Dit netwerk maakt het deze partijen eenvoudig & snel om grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken.

De focus van RippleNet ligt hem op de snelheid. Waar het normaliter drie tot vijf werkdagen kan duren voordat een grensoverschrijdende betaling is verwerkt, duurt dat bij RippleNet in slechts enkele seconden.

Het netwerk pakt een viertal aan uitdagingen aan, namelijk: snelheid, zekerheid, kosten en toegang.
Zo worden betalingen verwerkt in slechts enkele seconden en worden er end-to-end inzichten gegeven in kosten, betalingsstatussen en klantinformatie. Ook zijn de kapitaalvereisten voor grensoverschrijdende betalingen lager dan vergelijkbare methoden. Tot slot heeft iedereen met een internettoegang ook toegang tot het netwerk.


Braziliaanse financiële instellingen

Diverse Braziliaanse financiële instellingen en geldtransferbedrijven hebben zich al aangemeld op het RippleNet. Zij hebben hier meteen al profijt van.

Zo is als eerste de Santander bank van Brazilië aangesloten op het RippleNet. Hierdoor kunnen haar ruim 9 miljoen klanten genieten van snellere transactietijden.

Ook het de betalingsaanbieder BeeTech is aangesloten op het RippleNet. Haar klanten zagen een verlaging van $18 dollar in transactiekosten.

Tot slot is ook Banco Rendimento aangesloten op het RippleNet. Deze partij is één van de grootste internationale betalingsaanbieder in het land. Hun klanten krijgen dankzij het RippleNet sneller, veiliger en goedkoper geld op hun bankrekening.


Leider in fintech-innovatie

Ripple is erg verheugd om haar activiteiten naar Brazilië uit te breiden. Volgens het bedrijf is dit land de leider in fintech-innovaties. Het bedrijf is van mening dat het land “het pad” vrijmaakt voor de rest van Latijns-Amerika om te volgen.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken