Nieuws

Ripple strikt vierde expert voor Washington-kantoor

Vorige week schreef Newsbit over een nieuw kantoor dat Ripple gaat openen in Washington D.C. In het bericht kondigde de blockchain-ontwikkelaar toen ook drie nieuwe bestuurders aan. Vandaag werd bekend dat Ripple een vierde nieuwkomer heeft aangesteld in de Amerikaanse hoofdstad. Het gaat voormalig Bank of America-bestuurder Benjamin Melnicki.


Ripple bouwt verder aan ‘GR-office’

In een persbericht kondigde Ripple vorige week het nieuwe kantoor in de Amerikaanse hoofdstad aan op de eigen website. Met deze vestiging wil het dichter bij de regulerende instanties zitten en deze “de voordelen van blockchain leren”, verklaarde CEO Brad Garlinghouse in het bericht. In dezelfde publicatie werden toen al drie nieuwe bestuurders bekendgemaakt door het bedrijf. Craig Phillips en Susan Friedman gaan zich beiden bezighouden met advies over regelgeving. Daarnaast werd Ron Hammond als ‘manager overheidsrelaties’ aangesteld.

Vandaag kwam er dus een vierde nieuwkomer bij: Benjamin Melnicki. Hij werkte tot voor kort bij walletprovider Blockchain, en daarvoor bij het gigantische Bank of America (BoA). Volgens zijn eigen tweet op 28 oktober is hij aangenomen als ‘Hoofd Regulatiezaken’ bij Ripple Inc. Hij schrijft:

“Ik ben verheugd om aan te sluiten bij Ripple als Head of Regulatory Affairs! Ik kijk er naar uit om samen te werken met beleidsmakers en regelgevers en om een impact te hebben op de industrie.


Ben Melnicki brengt ervaring in wetgeving

Melnicki heeft, net als de drie overige aanwinsten, veel ervaring in de financiële sector. Hij werkte bijna twee jaar bij de Amerikaanse bankgigant BoA als directeur “Swap Dealer Compliance”, aldus zijn LinkedIn-pagina. In deze functie had hij full-time te maken met de Amerikaanse wet- en regelgeving op financieel gebied. Bij Noble, een andere bank uit de VS, zat hij daarnaast in het adviesorgaan voor regulatie. Hij zal deze ervaring uit die functies gaan gebruiken bij Ripple om met overheidsorganen in gesprek te gaan.

De recente personeelsuitbreiding laat duidelijk zien wat Ripple‘s strategie is. Het wil nauwe banden ontwikkelen met de overheid in de VS, zodat de acceptatie en adoptie van blockchain zo snel mogelijk kan plaatsvinden. Het nieuwe kantoor in Washington is, zoals Ripple zelf ook aangaf, dan ook een duidelijk teken van de intenties van het bedrijf. In het persbericht liet CEO Garlinghouse optekenen:

“Net als de revolutionaire impact die het internet heeft gehad, hebben blockchain en digitale valuta’s de kracht om financiële inclusiviteit en economische groei te stimuleren. Echter, om de volledige potentie van deze technologieën waarheid te maken, moeten leiders binnen de industrie samenkomen om wetgevers van de grote impact te doordringen.”