Newsbit

ripple vs ethereum

Ripple (XRP)-betalingen bijna terug op all-time-high

ripple vs ethereum

De betalingen via Ripple’s XRP zitten weer in de lift. Het aantal betalingen via de cryptocurrency zit zelfs weer bijna op zijn all-time-high die werd behaald in de bull-run in 2017.


Hoogste sinds 2017

Het aantal XRP-betalingen zit hiermee op het hoogste niveau sinds deze bullrun in 2017. In onderstaand Twitter-bericht is de enorme piek in micro-payments weergegeven.

Zoals te zien is in het XRP-diagram in dit Twitter-bericht, is het aantal XRP-betalingen op 22 mei 2019 104.653. Dit aantal is slechts iets lager dan het hoogste niveau dat ooit is gemeten in 29 december 2017, hier was dit aantal namelijk 118.756.


XRP-ecosysteem

De toename in het aantal XRP-betalingen komt echter niet uit de lucht vallen. Zo heeft Ripple veel activiteiten uitgevoerd om het XRP-ecocysteem te verbeteren. Zo is Xspring in mei van 2018 gelanceerd. Het belangrijkste doel van Xspring is om te investeren in startups die producten en/of services voor het XRP-ecocysteem maken.

Hiernaast is ook de XRP-community erg actief en willen zij een XRP-integratie zien voor microbetalingen op het videochat programma Skype. Hierom heeft de community een brief geschreven aan Skype, die nog moet reageren op de zaak.

Iets later, in maart, kon via Gmail XRP-betalingen worden verzonden door middel van een Google Chrome-extensie. Ook via de e-mailtoepassing Outlook kan dit worden uitgevoerd.


Basisvaluta Binance

Hiernaast is XRP een basisvaluta geworden op de toonaangevende cryptocurrency exchange Binance. Voor de XRP was dit een erg belangrijke stap, dit vanwege het feit dat alle andere crypto’s aan de XRP moesten worden gekoppeld. Gezamenlijk hebben deze updates voor een toename van het aantal XRP-betalingen gezorgd.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top