Nieuws, Ripple, Trending

Ripple (XRP) kopen met IDEAL, zo werkt het!

De vooruitzichten van de op 2 na grootste cryptocurrency lijken positief. Ripple (XRP) wordt steeds populairder en dat betekent dat de kans groot is dat we de koers zullen zien stijgen. Toch is het niet altijd even makkelijk om Ripple te kopen. Vandaar dat wij een artikel schrijven hoe je heel gemakkelijk Ripple (XRP) kunt kopen.


Hoe koop je Ripple (XRP) met IDEAL?

Om Ripple (XRP) te kopen moet je de volgende stappen doorlopen.


Stap 1. Maak een Ripple (XRP) wallet

Als je Ripple gaat kopen moet je natuurlijk een plek hebben om je XRP tokens op te slaan. Deze plek heet een Ripple wallet. Wij gebruiken zelf altijd onze Binance wallet, maar je kunt ook een account maken op Bitvavo of Gatehub. Als je een account hebt aangemaakt op één van deze websites heb je een plaats om je Ripple munten op te slaan.

 

Voor het gemak laten wij op het Binance platform zien waar jij je Ripple wallet adres kunt vinden. Je bent ingelogd op Binance, je drukt op het ‘Account icoontje‘ en klikt op ‘Estimated Value’. Als je dit hebt gedaan kom je bij al je wallets van alle cryptocurrencies die je kunt verhandelen op Binance.

Je wilt nu je Ripple (XRP) wallet vinden, dus je typt bij de zoekfunctie linksboven ‘Ripple’ in. In de onderstaande afbeelding zie je waar je dan terecht komt.

Nu wil je je wallet adres vinden. Dit doe je door op ‘Deposit’ te drukken. Je komt dan op het onderstaande scherm terecht. Je klikt verder en onder de knop ‘XRP Deposit Address’ vind je je Ripple Wallet. Dit is het adres waar jij je Ripple tokens heen moet sturen. Ook vind je de ‘XRP Deposit Tag’ op deze pagina. Deze heb je ook nodig bij de aankoop van Ripple tokens.

LET OP: De wallet in de afbeelding is onze wallet. Verstuur je aangekochte Ripple tokens hier niet heen. Bekijk altijd of het je eigen wallet is waar je de tokens heen stuurt.

ripple wallet

 
ripple kopen ideal
Stap 2. Koop je Ripple (XRP) tokens

Ripple (XRP) tokens kun je bij verschillende crypto exchanges kopen. Wij gebruiken de Nederlandse exchange BTCDirect in dit voorbeeld.

Klik op de onderstaande knop en maak je account aan bij BTCDirect.

 

Heb je een account aangemaakt of heb je al een account? Klik dan hieronder op de ‘Ripple Kopen’ knop.

 

Het koopproces

Als je hier op hebt geklikt kom je op de onderstaande pagina terecht.

ripple kopen, xrp kopen

Je vult in voor hoeveel euro jij Ripple tokens wilt kopen en klikt op de groene knop. Je komt dan op de volgende pagina terecht:

 


Op dit scherm vul je, de bij stap 1 verkregen Ripple adres en Destination Tag in. Als je goed gecheckt hebt of je het goede adres hebt ingevuld klik je op de groene ‘Ripple kopen’ knop.


Gefeliciteerd!

Als je hebt afgerekend worden je Ripple (XRP) tokens automatisch naar je Binance wallet gestuurd. Gefeliciteerd, je bent nu trotse eigenaar van Ripple tokens. Nu nog hopen dat ze in waarde gaan stijgen!