Ripple, xrp
Nieuws, Ripple, Trending

Ripple (XRP) zal worden gebruikt in grote deal in plaats van US Dollar ($)

Op het Wall Street-forum werden de hoogtepunten van Ripple, Bitcoin, Ethereum en andere cryptomunten besproken. Hier werd unaniem besloten dat de Ripple (XRP) een middel zal worden voor de afwikkeling van vreemde valuta’s in plaats van de Amerikaanse Dollar ($).


Ripple is snel

De voornaamste reden die wordt benoemd voor het gebruik van Ripple’s XRP is de transactiesnelheid. Waar het overboeken op de gereguleerde valutamarkt meerdere dagen kan kosten, is dit slechts enkele seconde op het netwerk van Ripple.

Hierdoor zijn er verschillende vrijwel realtime betalingssystemen ontwikkeld. Dit zijn bijvoorbeeld de betalingssystemen xRapid en xCurrent.

Hiernaast is Ripple’s XRP ontworpen om fiat-valuta sneller naar andere personen over te boeken dan de Bitcoin (BTC). Dit is zo goed gelukt dat het binnen 4 seconden betalingen kan verrekenen. Het systeem kan momenteel ongeveer 1500 transacties per seconde aan.


Bekend bij banken

Ripple is hiernaast wereldwijd bekend bij een groot aantal banken. Het is Ripple al gelukt om met meer dan 200 banken een samenwerking aan te gaan en dit aantal groeit nog steeds. Deze banken geven Ripple de voorkeur over andere cryptocurrencies als de Bitcoin of Ethereum. Dit vanwege de transactiesnelheid die de digitale valuta waarmaakt.

Bovendien werkt Ripple momenteel al samen met een groot deel van de centrale banken, wat er uiteindelijk toe leidt dat XRP steeds meer door banken zal worden gebruikt. Wat dit met de prijs gaat doen is helaas nog onbekend.