Nieuws

Ripple’s Xpring en Forte richten $100 miljoen fonds op voor blockchain-gaming


Het ontwikkelaar ecosysteem van Ripple ‘Xpring’ en gaming-industrie blockchain platform Forte hebben gezamenlijk een fonds van $100 miljoen (€89 miljoen) opgericht. Hier willen ze game-ontwikkelaars mee gaan ondersteunen.


Enorme potentie

Het fonds is opgericht met het idee dat de belangrijkste innovaties van de blockchain-technologie een enorme potentie kan bieden voor vrijwel iedere vorm van digitale interactie. Gaming valt hier ook onder.

Jaarlijks gaat er een omzet van $140 miljard (€124 miljard) om in deze industrie door voornamelijk digitale micro-transacties. Zowel Forte als Xpring verwachten dat de blockchain-technologie hier veel voordelen kan bieden voor deze bedrijven.


Cross-chain-transacties

Om een zo breed mogelijk publiek te trekken, maken de producten van Forte naar verluidt gebruik van het open-source Interledger-protocol in combinatie met Ripple’s XRP-token. Hiernaast wordt de toepassing gehost met hostingoplossing Codius, die naar verluidt cross-chain-transacties mogelijk maakt.Forte & Xpring

Forte is een blockchain-startup dat zich heeft gevestigd in San Francisco. Zij worden ondersteund door grote spelers uit de industrie, zoals het startkapitaalbedrijf Canaan Partners en Coinbase Ventures.

Xpring is het initiatief van Ripple om een gemeenschap van ontwikkelaars, ondernemers en bedrijven te creëren die zich bezighouden met de blockchain-technologie.