Nieuws, Ripple

Ripple’s Xpring investeert in Zweedse startup om Wallet-Firmware te bouwen

Xpring, de investeringstak van Ripple, heeft in een Zweedse cryptocurrency-startup geïnvesteerd. De startup genaamd Towo Labs gaat firmware voor de hardware-wallet van XRP ontwikkelen.


Uitgebreidere ondersteuning

Volgens de aankondiging in een blogpost, is Ripple van plan om een nieuwe versie van de XRP Toolkit en hardware wallet-firmware te ontwikkelen. Hierdoor zouden alle XRP Ledger-transactietypes moeten worden ondersteund. Dat is op dit moment nog niet het geval.

De vernieuwde firmware gaat hiernaast het ondertekenen van digitale valuta’s, escrows, orders en trust lines gaan ondersteunen. Hierdoor kunnen gebruikers transacties van niet-vertrouwde apparaten voorbereiden voordat deze worden gecontroleerd en mits goedgekeurd in een hardwarewallet worden ondertekend.


Nieuw soort gedecentraliseerde financiële diensten

Eerder investeerde Xpring al in de crypto-wallet BRD, waardoor gebruikers XRP-tokens nu konden bewaren, kopen, verkopen of uitgeven via de wallet. Nu zou het mogelijk kunnen zijn dat het bedrijf richting nieuwe soorten gedecentraliseerde financiële diensten gaat. Hierbij valt te denken aan peer-to-peer-transacties waar geen tussenpersonen voor nodig zijn.