Robinhood Logo
Exchange

Robinhood breidt uit in cryptomarkt met overname van Bitstamp voor $200 miljoen

De aandelenhandelsapp Robinhood zet een grote stap in de cryptovaluta-industrie door de overname van de cryptobeurs Bitstamp aan te kondigen. Met een prijskaartje van $200 miljoen kan Robinhood hiermee zijn diensten uitbreiden naar institutionele klanten in de Verenigde Staten.

De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouders, maar de afronding wordt verwacht in de eerste helft van 2025.

Stijgende vraag naar meer cryptovalutaproducten

Volgens Johann Kerbrat, algemeen directeur van Robinhood Crypto, was de overname ingegeven door de groeiende vraag van klanten naar meer cryptovalutaproducten. “Alles wat we de afgelopen jaren hebben gedaan, is omdat onze betrokkenheid van klanten was dat ze meer cryptoproducten wilden,” aldus Kerbrat in een interview met de Wall Street Journal.

Robinhood werkt al sinds 2018 aan de uitbreiding van zijn cryptodiensten, beginnend met de handel in Bitcoin en Ethereum. Met de overname van Bitstamp zal Robinhood toegang krijgen tot geavanceerde institutionele diensten, waaronder institutionele leningen, staking, en de Bitstamp-as-a-service white-label oplossing. Dit zal bijdragen aan de verdere groei en diversificatie van Robinhood’s crypto-aanbod.

Positie in cryptovalutamarkt versterken

Kerbrat benadrukte de waarde van Bitstamp’s reputatie in de markt: “Bitstamp’s zeer vertrouwde en langdurige wereldwijde beurs heeft veerkracht getoond tijdens marktcycli. Door de klantervaring naadloos te koppelen aan veiligheid in alle regio’s, heeft het Bitstamp-team een van de sterkste reputaties opgebouwd onder particuliere en institutionele crypto-investeerders.”

Bitstamp, opgericht in 2011, bezit wereldwijd meer dan 50 regelgevende licenties en registraties. Ondanks de overname zal Bitstamp onder zijn eigen merknaam blijven opereren.

Met deze overname bevestigt Robinhood zijn strategie om zijn positie in de cryptovalutamarkt verder te versterken, ondanks de voortdurende regelgevende druk in de sector.

Exchange nieuws

BitFlyer Holdings neemt FTX Japan over en bereidt lancering van Crypto-ETF’s voor
Coinbase wil toegang tot privé-communicatie SEC voorzitter
Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli