Nieuws, Trending

Russische Commissie van Doema wil door de centrale bank uitgegeven stablecoin lanceren

De voorzitter van Doema Commissie in Rusland voor de financiële markten heeft laten weten dat de commissie de door de overheid gesteunde cryptocurrency officieel wil lanceren. Deze cryptocurrency in de vorm van een stablecoin is vervolgens gekoppeld aan de Russische roebel. 

Gebaseerd op roebel

Dit zei hij tijdens een persconferentie. In deze persconferentie werd gepraat over de toenemende schuldenlast van de huishoudens in het land. Hier zei de voorzitter, Anatoly Aksakov, dat hij vertrouwen heeft in de stablecoin. Volgens hem zal het op een roebels gebaseerde cryptocurrency worden, waarmee hij duidelijk maakte dat de op een blockchain-aangedreven stablecoin 1:1 gekoppeld wordt aan de roebel.

Eenvoudig

De stablecoin werkt op een vrij eenvoudige manier. Door een bankdeposito van een bepaald bedrag te plaatsen zal de bankinstelling een overeenkomstig het bedrag in cryptocurrency-activa uitgeven. Hier wordt de blockchain-technologie bij gebruikt en de verhouding zal 1 op 1 worden.

Centrale Bank

De stablecoin zal echter uitsluitend worden uitgegeven door de Russische Centrale Bank, dit omdat deze wordt ondersteund foor fiat-valuta. Voorzitter Aksakov heeft verder opgemerkt dat de implementatie van blockchain-technologie in termen van uitgifte crypto-geld erg veelbelovend is.

CryptoRuble

Het idee voor de door de Russische staat uitgegeven cryptocurrency bestaat al langer. In begin 2018 werd de stablecoin CryptoRuble aangekondigd. Hierbij beweerde de Russische Vereniging van Cryptocurrency en Blockchain (RACIB) dat de betreffende stablecoin begin of midden 2019 zou worden gelanceerd. Echter is er nog weinig beweging in de zaak. Of deze deadline wordt behaald is hiermee nog niet zeker.