Nieuws, Trending

Samsung S10 gaat crypto-wallet ondersteunenSamsung heeft laten weten dat zijn nieuwe flagship mobiel, de Galaxy S10, veilige opslag zal bevatten voor de cryptocurrency privésleutels van gebruikers.


Samsung Knox

Het bedrijf zelf heeft een persbericht uitgebracht waarin veel functies van hun nieuwe smartphone worden beschreven. Één van deze functies is het Samsung ‘Knox’. Deze functie zorgt ervoor dat privésleutels beveiligd kunnen worden opgeslagen. De functie is speciaal ontwikkeld voor mobiele diensten met ondersteuning voor de blockchain.


Belangrijke stap

Samsung is niet de eerste met een ingebouwde ondersteuning voor cryptocurrencies in smartphoneplatforms. Toch is dit initiatief een belangrijke stap is voor de integratie van de technologie in reguliere producten.

Momenteel zijn er momenteel twee smartphones die crypto-assets ondersteunen: De Exodus 1 van HTC en Finney van Sirin Labs. Samsung komt hier dus als derde in het rijtje met de Samsung Galaxy S10.Beperkte acceptatie

Deze twee andere smartphones die op dit moment al crypto-assets accepteren hebben echter een veel beperktere acceptatie gekregen dan elk product dat Samsung zou kunnen vrijgeven.
Zo is de Exodus 1 is bijvoorbeeld gemaakt door een Taiwanese computerhardwarebedrijf en is momenteel alleen beschikbaar voor aankoop via cryptotransacties waardoor het voor consumenten lastiger wordt gemaakt om deze smartphone aan te schaffen.
De smartphone van Sirin Labs hoeft echter niet perse met cryptocurrency te worden aangeschaft, maar het bedrijf moet zich nog bewijzen bij het creëren van hoogwaardige hardwareproducten.

Samsung is echter dé grootste onderneming in Zuid-Korea en heeft momenteel de 12e plaats op de Fortune 500-ranglijst. Normaliter heeft een product van dit bedrijf een aanzienlijk lagere toetredingsdrempel voor de gewone consument. Verwacht wordt dus dat deze smartphone meer gaat worden verkocht dan de concurrenten-smartphones van HTC en Sirin Labs.


Technische specificaties

De nieuwe Samsung Galaxy S10 ligt momenteel echter nog niet in de winkels. Hierom heeft het bedrijf nog geen uitgebreide technische specificaties van deze belangrijke opslagtechnologie naar buiten gebracht. Er wordt verwacht dat Samsung dat niet voor de lancering van de nieuwe S-lijn naar buiten brengt. Toch kan dit innovatieve idee ervoor zorgen dat de cryptocurrency-technologie voor de gemiddelde gebruiker toegankelijk wordt gemaakt.