Nieuws, Ripple, Trending

Saudi British Bank lanceert directe grensoverschrijdende betalingen via Ripple

De Saudi British Bank (SABB) heeft een directe grensoverschrijdende transferservice geïntroduceerd. Deze service wordt door Ripple mogelijk gemaakt.


Strategisch plan

Volgens de bank maakt deze nieuwe betaalservice uit van een strategisch plan van de bank. Zo is de bank van plan om de digitale transformatie te versnellen en de klantervaringen te blijven verbeteren.

Het systeem van Ripple is volgens de bank met succes getest. De bank was al in januari 2018 aangesloten bij het Ripple-netwerk, maar de technologie werd pas in december van dat jaar geactiveerd. Dit vanwege verschillende tests die werden uitgevoerd door de bank.


Sneller en transparanter

Volgens de adjunct-directeur van de bank zorgt het vernieuwde platform voor snellere en transparantere grensoverschrijdende betalingen. Zoals verwacht is de roepie de eerste valuta die beschikbaar is op het platform, maar volgens SABB zal dit snel worden uitgebreid met meer valuta’s.


Één van de eerste

Met deze stap wil de bank hun klanten de beste bankervaring aanbieden. Dit doen ze door gebruik te maken van de nieuwste technologie en wereldwijde beschikbare bankproducten. Zo wordt dus ook het systeem van Ripple ingezet.

Met deze zet is de SABB één van de eerste banken wereldwijd die vrijwel directe grensoverschrijdende betalingen mogelijk maakt.