Nieuws

Schiphol heeft vanaf nu een eigen Bitcoin automaat

Schiphol heeft als proef een Bitcoin automaat geplaatst. Reizigers kunnen op deze manier voor vertrek de overgebleven euro’s inwisselen voor Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH). 

Bitcoin automaat blijft zeker een half jaar

De proef met de Bitcoin automaat is gestart in samenwerking met een Nederlands bedrijf genaamd ‘ByeleX Crypto Services’. Dit bedrijf levert crypto automaten over de hele wereld. De proef op Schiphol gaat ongeveer een half jaar duren.

Na deze periode gaat men kijken of er daadwerkelijk veel reizigers gebruik maken van de automaat. Als de proef succesvol verloopt zal de automaat langer blijven staan.

De automaat is geplaatst in aankomsthal 2. Je hoeft geen vliegticket te hebben om de automaat te gebruiken. De aankomsthal is namelijk ook toegankelijk voor bezoekers.

Wat heb je nodig en waarom een limiet van 100 euro?

Het enige wat je nodig hebt is een cryptowallet. Je scant de QR code van je wallet, kiest het bedrag en betaalt met je overgebleven euro’s. Hierna wordt de gekozen cryptocurrency direct naar je wallet overgeschreven. Het apparaat dat geplaatst is in Schiphol laat je maximaal 100 euro per keer inwisselen. Hiervoor is gekozen om ervoor te zorgen dat de doorstroom niet gehinderd wordt. Daarnaast is dit een manier om het witwassen van crimineel geld tegen te gaan. Of het apparaat een succes wordt weet niemand. Wij denken dat het best wel eens een handige manier kan zijn om je overtollige buitenlandse geld in te leveren.