Nieuws, Regulatie, Trending

SEC gaat verder met Wilshire Phoenix Bitcoin ETF

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de US is gestart met het kijken naar het voorstel Wilshire Phoenix Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF).


Publieke opmerkingen

Volgens een openbare indiening op 24 september startte de SEC een team om te bepalen of de voorgestelde regelwijziging goedgekeurd of afgekeurd moet worden. Als het goedgekeurd wordt zal NYSE Arca aandelen van Treasury Investment Trust en van Wilshire Phoenix Bitcoin kunnen listen en verhandelen.

In de indiening van vandaag merkt de SEC op dat het het publiek had uitgenodigd om hun opmerkingen over het plan van een ETF te delen. Ze hadden hier 21 dagen voor sinds de publicatie over de ETF op 1 juli 2019. Weerleggingen van deze geplaatste opmerkingen moesten binnen 35 dagen nadat ze waren gepubliceerd in het federale register geplaatst zijn.

Volgens de website van de SEC hadden slechts zes personen opmerkingen ingediend over de voorgestelde Bitcoin ETF-regelwijziging.

De SEC heeft tot op heden geen Bitcoin ETF’s goedgekeurd of een beslissing genomen. De Amerikaanse toezichthouder is altijd open geweest over hun bezorgdheid over marktmanipulatie, liquiditeit, criminaliteit financiëring en andere kwesties als redenen voor hun vertraging.

In augustus heeft de SEC de grote beslissing tot 29 september uitgesteld. Het ging hier om de beslissing of ze het oordeel over ETF-voorstel van Wilshire Phoenix verder gingen uitstellen of eraan te beginnen.


Amerikaanse congreszitting met SEC

Eerder vandaag hield het U.S. House of Representatives Committee on Financial Services een hoorzitting. Tijdens de hoorzitting besprak de wetgever de bevoegdheden van de SEC met voorzitter Jay Clayton, commissaris Hester Peirce (ook bekend als Crypto Mom) en drie andere SEC-commissarissen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)