investment
Nieuws, Regulatie, Trending

SEC stelt opnieuw Bitcoin ETF beslissing uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar beslissing over het VanEck Bitcoin ETF voorstel uitgesteld.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

SEC stelt Bitcoin ETF uit met 35 dagen

De SEC stelt de beslissing over het ETF voorstel uit met 35 dagen. Dit om meer informatie en meningen te verzamelen over het voorstel, dat aanvankelijk werd ingediend door de Chicago Board Options Exchange (CBOE).

In januari dit jaar trok CBOE het verzoek voor een regelwijziging in toen de Amerikaanse overheid de capaciteiten van de SEC aan banden legden. Na de shutdown werd de aanvraag op 31 januari opnieuw aangevraagd.

De SEC heeft een lijst naar buiten gebracht van 14 vragen, open voor het publiek over het Bitcoin ETF voorstel. Dit doet de SEC om zoveel mogelijk voor- en tegen argumenten aan te horen. Deze argumenten zal de SEC moeten helpen om een oordeel te vellen.

De vragen die gesteld worden hebben specifiek betrekking op het beschermen van investeerders en publieke belang tegen fraude. Het rapport zegt hierover:

“De Commissie stelt een procedure in om aanvullende analyse mogelijk te maken van de consistentie van de voorgestelde regel met artikel 6 (b) (5) van de wet, die onder meer vereist dat de regels van een nationale effectenbeurs worden ontworpen om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te beperken, ter bevordering van eerlijke en billijke handelsbeginselen, ‘en’ ter bescherming van beleggers en het algemeen belang. ‘”


Al twee keer eerder uitgesteld

De SEC heeft al eerder haar beslissing over de Securities Act voorstel vertraagd. Als dit voorstel wordt aangenomen dan zouden er Bitcoin ETF’s op CBOE kunnen worden verhandeld.

Op 15 februari diende CBOE een aanvraag in voor een regelwijziging. De SEC had een periode van 45 dagen om deze goed of af te keuren. Sindsdien is het besluit al twee keer uitgesteld.

Een ETF is een soort beleggingsfonds die gekoppeld is aan de koers van een onderliggende waarde. Denk bijvoorbeeld aan een grondstof of obligaties. Een ETF wordt verhandeld op beurzen en is beschikbaar voor gewone en institutionele beleggers.

Een Bitcoin ETF volgt de waarde van de Bitcoin. Het is dus een andere manier om BTC tokens te kopen. Hierbij speculeert de belegger op de koers van de digitale munt zonder de daadwerkelijke munt zelf in handen te krijgen.