solana
Solana

Solana: Al 27 Weken Op Rij Populair Onder Institutionele Investeerders

Solana onderscheidt zich als de favoriet onder institutionele investeerders, volgens het recentste crypto-fondsrapport van CoinShares. Waar de meeste cryptocurrencies een rustige periode doormaken, valt Solana op. James Butterfill, hoofdonderzoeker bij CoinShares, benadrukte dat Solana de lichtpunt is in een anders kalme altcoin-scene.

2023 is een indrukwekkend jaar voor Solana geweest. Met een constante instroom gedurende 27 weken en slechts vier weken van uitstroom, heeft het zich stevig op de kaart gezet. In de afgelopen week alleen al investeerden institutionele spelers $5 miljoen in Solana. Butterfill bestempelt het daarmee als de “favoriete altcoin van het jaar.”

Waarom is Solana zo populair?

Volgens Butterfill is het succes van Solana, ooit bestempeld als “Ethereum killer”, te danken aan samenwerkingen met grote financiële instellingen, zoals Visa, die ultrasnelle en goedkope betalingen biedt. Hoewel het niet dezelfde gebruikers- en ontwikkelaarsaantallen heeft als Ethereum, heeft het de voorkeur van beleggers gewonnen.

Netwerk- en tokenprestaties

Er valt nog meer positief nieuws te rapporteren over Solana. Vandaag tikte het Solana-netwerk zijn recordwaarde van het jaar aan met een indrukwekkende $338,82 miljoen, zoals aangegeven door DefiLlama. Daarnaast heeft de munt, SOL, een flinke koerssprong gemaakt en staat nu op $23,40, een indrukwekkende weekstijging van 20%.

Sol grafiek 3 okt
SOL/USD 4 uur per candle – Bron: TradingView

Bitcoin’s Positieve Week en Regionale Handelstrends

Naast Solana kende Bitcoin een opwaartse trend met een instroom van $20,4 miljoen gedurende de week. Volgens Butterfill zou de recente politieke stilstand in Washington D.C. een drijfveer kunnen zijn voor deze toenemende belangstelling.

Hoewel er positieve signalen zijn, blijft het handelsvolume aan de lage kant, met een dagelijks gemiddelde van $3 miljard. Dit staat in schril contrast met de $11 miljard van vorig jaar. Butterfill merkt op dat deze cijfers ons doen denken aan 2020.

Regionaal gezien zijn er verschillen te bespeuren. Terwijl de VS een uitstroom noteerde van $19 miljoen, liet Canada een aankoopdruk zien met $17 miljoen. Europa, aan de andere kant, boekte instromen ter waarde van $23 miljoen.

Ethereum’s worstelende prestaties

Ethereum heeft een uitdagend jaar achter de rug. Ondanks zijn prominente positie wordt het nu bestempeld als de “minst favoriete altcoin” van het jaar onder institutionele investeerders. Met een uitstroom van $1,5 miljoen in de afgelopen week, zet de munt een trend voort van zeven weken met aanhoudende verkopen. Over het hele jaar genomen bedraagt de totale uitstroom maar liefst $114 miljoen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

De 4 belangrijkste factoren achter de snelle stijging van de Solana koers
‘Deze Ethereum-rivaal kan nog VEEL verder stijgen’
Analist voorspelt nieuw koersrecord Solana van $360
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers