solana
Solana

Solana (SOL) beleeft indrukwekkende rally: Korte correctie geeft ruimte voor verdere stijgingen

Solana (SOL) heeft zich de afgelopen maanden ontpopt als een van de best presterende cryptocurrencies. Deze munt heeft een aanzienlijke rally doorgemaakt en tikte zelfs kortstondig de $117 aan.

Recentelijk heeft het project een kleine correctie meegemaakt en staat het momenteel gewaardeerd rond de $106. Op basis van verschillende technische indicatoren lijkt deze correctie echter van korte duur te zijn, waardoor de verwachting is dat er nog verdere stijgingen aan zullen komen.

Een positief signaal

Een positief signaal in deze context is dat de SOL koers boven het 100-perioden eenvoudige voortschrijdende gemiddelde (over een periode van 4 uur) handelt. Dit technische analyse-instrument berekent het gemiddelde van de laatste 100 prijspunten, waarbij elk punt over een periode van 4 uur wordt gemeten, om markttrends te identificeren. De huidige ontwikkelingen worden gezien als positief, aangezien dit aangeeft dat de huidige prijs sterker is dan het gemiddelde van de voorgaande 400 uur. Dit kan duiden op een algemene opwaartse trend of een bullish sentiment in de markt.

Korte termijn weerstands- en ondersteuningsniveaus voor Solana

Op korte termijn ligt de eerste weerstand voor Solana (SOL) rond de $112, met cruciale niveaus die zich bevinden rond de $120 en $125. Indien SOL succesvol boven de $125 breekt, zou dit kunnen leiden tot een verdere substantiële rally, met als volgende belangrijke weerstandsniveau rond de $132 en mogelijk zelfs oplopend tot $145.

Een stijging naar $145 zou een significante toename van meer dan 36% betekenen ten opzichte van de huidige waarde. Echter, als SOL niet in staat is om boven de $120 te komen, kan de koers verder terugvallen. In dat geval ligt de eerste substantiële ondersteuning rond de $100, met een volgend ondersteuningsniveau rond de $90.

Groei in netwerkactiviteit versterkt positie Solana in cryptowereld

De groei van Solana wordt benadrukt door een indrukwekkende toename in netwerkactiviteit. Het aantal actieve adressen is gestegen tot meer dan 15,6 miljoen, met een recordtoename van 6,8 miljoen nieuwe adressen alleen al in december. Deze toename in netwerkgebruik duidt op een vernieuwd vertrouwen in Solana.

Dit is mede te danken aan gebruikers die overstappen van Ethereum (ETH) vanwege de hoge transactiekosten, en aan de populariteit van de memecoin Bonk (BONK), die recentelijk een aanzienlijke waardestijging heeft doorgemaakt. Deze ontwikkelingen versterken samen Solana’s reputatie en positie binnen de cryptowereld.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC