Nieuws, Trending

Sony komt met contactloze hardware-wallet voor meervoudige toepassingen

Sony’s onderzoektak heeft bekend gemaakt dat het een contactloze cryptocurrency-hardwarewallet heeft gecreëerd. Het tot nu toe onbekende apparaat maakt gebruik van IC smartcard-technologie. Deze technologie is in Japan zeer populair om te communiceren met het Bitcoin (BTC) of een ander cryptocurrency netwerk.

Voordelen

Volgens de ontwikkelaars van Sony Computer Science Labs (SCSL, de onderzoekstak van Sony) zijn dat de noodzaak om de portemonnee via usb aan een computer te koppelen, net als de huidige standaard voor de industrie, hierdoor wegvallen. Hiernaast is het mogelijk om binnen de IC-kaart, veilig een privésleutel te genereren en op te slaan met een zeer betrouwbare fraudebestendige module.

Experimenten

In de afgelopen jaren heeft Sony, net als vele andere multinationals, geëxperimenteerd met de blockchain-technologie. Hier zijn veel verschillende oplossingen vrijgegeven en zijn er tevens veel octrooien aangevraagd die betrekking hebben tot blockchain-hardware. Volgens het bedrijf is de nieuwste hardware wallet ontworpen voor multifunctioneel gebruik; dit naast het verzenden en ontvangen van cryptocurrency.

Transacties

Niet alleen privésleutels die worden gebruikt voor crypto-transacties kunnen door de hardware wallet worden geïmporteerd. Ook privésleutels die voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt, zoals die voor het toestaan van het gebruik van persoonlijke informatie met behulp van blockchaintechnologie. Volgens Sony is het een infrastructuurtechnologie met meerdere mogelijke toepassingen. Het is nog onbekend wanneer de massale uitrol van het product zal plaatsvinden.