Nieuws

Stanford University start een nieuw onderzoekscentrum voor de Blockchain

De studie informatica aan de universiteit van Stanford (Stanford University) heeft een onderzoekscentrum opgericht die zich focust op de blockchain. Dit onderzoekscentrum zal best practises voor de technologie achter de blockchain bestuderen en ontwikkelen. 

Vijfjarig onderzoeksprogramma

Stanford University heeft afgelopen week bekend gemaakt dat het onderzoekscentrum voor de blockchain een vijfjarig onderzoeksprogramma is, dat wordt uitgevoerd door verschillende bekende organisaties in de cryptowereld. Organisaties als  de Ethereum Foundation, Protocol Labs, OmiseGo, DFINITY Stiftung, de Interchain Foundation en het cryptocurrency hedge fund Polychain Capital werken hier aan mee. Dan Boneh en David Mazières zullen dit onderzoekscentrum gaan leiden. Hiernaast zal de faculteit helpen bij het opzetten van cursussen over de blockchaintechnologie.

Fascinerend onderzoeksgebied

Volgens Dan Boneh is de blockchain technologie een fascinerend onderzoeksgebied met diepgaande wetenschappelijke vragen. “Als je eenmaal op de details ingaat, besef je al snel dat dit gebied veel PhD-scripties zal gaan genereren in de gehele informatica-tak en zelfs hierbuiten.” -Dan Boneh Om meer bekendheid te krijgen voor onderzoeken rondom de blockchain heeft Block.one, het bedrijf achter EOSIO, een bedrag van $3.000.000 geschonken aan Virginia Tech’s College of Engineering. De CTO (Technisch Directeur) van Block.one, Dan Larimer, zal de afdeling adviseren over de ontwikkeling van het curriculum. Daarnaast zal Larimer zelf ook een aantal lessen gaan verzorgen.