Nieuws

Newsbit 17-06-2018 10:09 leestijd 4 - 6 min

Stappenplan: Hoe koop je Bitcoins bij Coinbase?

We weten dat Coinbase een van de grootste sites is waar je gemakkelijk Bitcoins kunt kopen. Een groot voordeel van Coinbase is dat je hier Bitcoins kunt kopen met internetbankieren. In dit bericht lees je stap voor stap hoe je Bitcoins koopt via Coinbase.


Stap 1. Registreren en account maken op Coinbase

Wil je Bitcoins kopen? Dan moet je eerst een account aanmaken op Coinbase. Dit kun je doen door op de onderstaande groene knop te drukken.

 

Als je op deze knop drukt, kom je op het scherm dat hieronder is weergegeven. Op dit scherm staat dat ik, Leon Markus, u uitnodig om een account aan te maken op Coinbase. Als je jezelf registreert via mijn uitnodiging kun je namelijk extra $10 dollar krijgen bij een aankoop van $100 dollar of meer.

Op het onderstaande scherm vul je je voornaam, achternaam en e-mail in. Daarnaast maak je op dit scherm ook een wachtwoord aan voor je Coinbase account. (Let op! Schrijf dit wachtwoord ergens op en sla hem niet op in je computer. Het opschrijven van je wachtwoord is een stuk veiliger.) Als je de gegevens hebt ingevuld klik je op het vinkje naast de ‘Ik ben geen robot’ tekst, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en klik je op ‘Registreren’.

coinbase account refferal

Heb je jezelf geregistreerd voor de gratis 10 dollar? Dan kom je nu bij het onderstaande scherm. Hier vul je nogmaals je naam, achternaam, e-mail en wachtwoord in. Ook bevestig je weer dat je geen robot bent en dat je 18 jaar of ouder bent. Heb je de stappen doorlopen? klik dan op ‘Account maken’.

Coinbase aanmelden

Als je hier op geklikt hebt, moet je nog een paar stappen doorklikken totdat je bij het verifiëren van je e-mail adres komt. Ga naar je opgegeven e-mail adres toe en klik de mail van Coinbase open. Klik daarna op de knop ‘E-mailadres verifiëren’.  Als je dit hebt gedaan, wordt je doorverwezen naar het onderstaande scherm. Hier vul je je telefoonnummer in. Dit is nodig om je account veiliger te maken.

coinbase account maken


Heb je je telefoonnummer ingevuld en op de knop ‘Code verzenden’ gedrukt? Dan krijg je een verificatie code via een sms bericht toegestuurd. Deze vul je in op onderstaande scherm. Klik nu op ‘Indienen’. Als je dit hebt gedaan is je Coinbase account aangemaakt.

coinbase account maken

Stap 2. Koppel je ID-kaart aan je account

De volgende stap, die overigens weer ingebouwd is voor de veiligheid van je (bijna) gekochte Bitcoins, is het koppelen van je ID-kaart. Dit doe je door op de tekst ‘Verify your identity’ te klikken. Deze is te vinden bij de blauwe pijl in de onderstaande afbeelding.

id verificatie coinbase

Als je hier op hebt geklikt moet je kiezen of je je Paspoort, Rijbewijs of ID-kaart wilt uploaden.

id koppelen coinbase
id uploaden coinbase

Kies een van de 3 opties, maak een foto van de voor en achterkant van je document en upload de foto van de voorkant van je ID links in het blauwe vakje en upload de foto van de achterkant van je ID in het rechter vakje. Dit kun je doen door op het vakje te klikken of de foto naar het goede vakje te slepen.

Heb je de goede foto’s in het goede vakje staan? klik dan op ‘Uploaden’. Als je hier op hebt gedrukt heb je de juiste stappen doorlopen voor het koppelen van je ID aan je account.

Let op: Zorg bij het maken van de foto’s dat de afbeelding scherp is en volledig op de foto staat. Hieronder zie je wat Coinbase belangrijk vindt bij een goede foto.

 
id koppelen coinbase


Het kan een paar dagen duren tot Coinbase de foto’s van je ID kaart goedkeurt en ze koppelt aan je account. Keurt Coinbase je foto’s af? Bekijk dan of je foto’s wel scherp genoeg zijn.


Stap 3. Kies een betaalmethode

Is je ID-verificatie goedgekeurd? Dan is de laatste stap voor een volledig account het kiezen van een betaalmethode. Wil je Bitcoins kopen met internetbankieren of met een creditcard? Klik op de knop ‘Add a payment method’ en kies tussen Bankrekening en Creditcard/debetcard.

bankrekening koppelen coinbase


In dit geval kiezen we voor internetbankieren, dus klikken we op Bankrekening (SEPA). Klik hier op. Als je hier op geklikt hebt moet je een klein bedrag, vaak 1 cent, overmaken naar de rekening van Coinbase. Dit bedrag moet je overmaken omdat Coinbase zo je rekening kan verifiëren en koppelen. Je krijgt precies te zien welke betaalgegevens je hiervoor neer moet zetten bij het overschrijven naar Coinbase.

Het koppelen van je betaalrekening aan je Coinbase account kan 4 tot 5 dagen duren. Kies je voor de creditcard optie dan kun je direct Bitcoins kopen.


Stap 4. Koppel je bankrekening aan je Coinbase account

Als je hebt gekozen om Bitcoins te kopen met internetbankieren (bankrekening) dan kom je op het onderstaande scherm terecht. Je vult de naam van je bank in, je IBAN nummer en het BIC nummer van je bank. Weet je niet wat het BIC nummer van jou bank is? Deze kun je vinden als je hier klikt.

bankrekening koppelen coinbase

Nadat je deze gegevens hebt ingevuld en op de knop ‘Toevoegen’ hebt gedrukt, word je dus gevraagd om een klein bedrag over te maken naar Coinbase. Let op dat de gegevens precies zo zijn ingevuld als dat Coinbase laat zien. Kopieer ook het referentienummer dat Coinbase meegeeft. Hieronder zie je een voorbeeld van de gegevens die je moet invullen.

LET OP: Dit is een voorbeeld, voor jou zullen de gegevens net wat anders zijn!

bankrekening koppelen coinbase

Heb je je bankrekening nu ook geverifieerd? Dan kun je beginnen met het kopen van Bitcoins!


Stap 5. Zet geld op je Coinbase account

Nu ga je geld zetten op je Coinbase account. Klik in het menu op het kopje ‘Kopen/verkopen’. Als je dit hebt gedaan kom je op het onderstaande scherm terecht. Druk nu op ‘Middelen storten’.

Bitcoin kopen coinbase

Als je op deze knop hebt gedrukt, kom je op het onderstaande scherm terecht. Druk bij je ‘EUR-portemonnee’ op storten. Je gaat nu geld op je Coinbase account zetten waarmee je Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin kunt kopen.

geld storten coinbase

Als je op de knop ‘Storten’ hebt gedrukt, kom je bij het onderstaande schermpje terecht. Hier vul je weer je banknaam in, je volledige naam en het bedrag dat je wilt storen op je Coinbase account. (Het bedrag waar je Bitcoins voor wilt kopen).

geld storten coinbase bitcoin kopen

Als je op de knop ‘Continue’ hebt geklikt, krijg je een referentiecode die je moet kopiëren. Deze stap werkt hetzelfde als hoe je je bankrekening hebt gekoppeld. Je klikt verder en je krijgt het scherm te zien met de gegevens van Coinbase waar je het gewenste bedrag naar overmaakt. Als je dit hebt gedaan, staat het geld op je Coinbase account.


Stap 6. Bitcoins kopen

Nu gaat het echt gebeuren, je gaat je eerste Bitcoins kopen. Ga naar de knop ‘Kopen/Verkopen’.  Hieronder zie je het scherm waar je terecht komt. Kies hier de munt die jij wilt kopen (in ons geval Bitcoin), klik je ‘EUR-portemonnee’ aan en vul in voor hoeveel euro je Bitcoins wilt kopen.

Als je dit hebt gedaan kun je klikken op de knop ‘Bitcoin direct kopen’. Heb je dit gedaan? Dan ben je nu trotse eigenaar van je eigen Bitcoins!

Bitcoins kopen coinbase

Extra stap. Bitcoins verkopen

Wil je je Bitcoins verkopen? Dat is super simpel. Klik op het knopje ‘Verkopen’. Geef aan hoeveel van je Bitcoins je wilt verkopen en klik op de knop ‘Bitcoin direct verkopen’. Als je dit hebt gedaan komt het geld meteen in je Euro portemonnee terecht.

 
Bitcoins verkopen coinbase

Tip: Download de Coinbase App.